Аиурведа

10 разлога да покушате да живите по принципима аиурведе

Pin
Send
Share
Send
Send


Још један вредан циљ за 2019. је да постане здравији у свим аспектима.

Однос према храни и дневни режим Ајурведе не само да ће вас учинити здравијим, већ ће поднети ваш ум и душу исто колико и ваше тело. Према нашим запажањима, праћење канона ове древне науке може довести до следећих последица:

 • Научићете да волите себе. Ајурведа охрабрује да прихвати њену јединственост уместо да се упореди са другима. Ви ћете открити своје индивидуалне потребе, бити у стању да исцелите са душом и телом, и почнете да размишљате више о животу.
 • Можете утицати на ваше стање. Аиурведа тврди да је здравље наше природно стање, а било какви проблеми су неравнотеже које можемо исправити. Када осетите да нешто крене наопако, једноставно се окрените храни која се препоручује вашој доши или, обрнуто, избјегавајте производе који су непожељни за то - то ће вам помоћи да се вратите у стање правилне равнотеже.
 • Наћи ћете своје место у животу. Према Ајурведи, сви смо део природе, и она заузврат укључује пет елемената - етер, ваздух, воду, ватру и земљу. Понашање и интеракција ових елемената одређује како се манифестујемо у различитим ситуацијама.
 • Лако ћете се ажурирати. Као и свијет око нас, ми се стално мијењамо и остављамо оно што нам не одговара и омета даљи развој. Ајурведски систем исхране, заједно са јогом и медитативним праксама, помоћи ће вам да очистите своје тело и ум, брзо надоградите и постигнете унутрашњи мир.
 • Разумећете да је све на свету повезано. Аиурведа не само да благотворно делује на физичко здравље, већ и уједињује ум, тело и душу, одржавајући равнотежу између њих. Ви сте не само мишићи и кости, већ и дух који утјеловљује елементе: проучавањем Аиурведских пракси, схватит ћете да исцјељење почиње храном која се налази на вашем тањиру.
 • Враћате здравље на ћелијском нивоу. Студије тврде да Аиурведа има потенцијал да регенерише оштећене ћелије. Ово још једном доказује колико је важно посветити пажњу ономе што хранимо нашим тијелима.
 • Ваше тело ће акумулирати мање токсина.. Оснивач Махариши Ајурведе тврди да постоје три врсте токсина: најчешћи је ама, који се накупља у дигестивном тракту због исхране превише нездраве хране. Ако не очистите тело ама, он ће почети да циркулише кроз тело, изазивајући снажан дисбаланс.
 • Ваша пробава ће се значајно побољшати. Када почнете да конзумирате вашу дозу, одређене намирнице ће активирати пробавни систем у право време и смањити накупљање токсина у телу. Ово не само да ће повећати ваше енергетске нивое, већ ће и помоћи одржавању здраве тежине и осјећати се опуштеније и уравнотеженије.
 • Биће мање стреса у вашем животу. Уз дијету прилагођену специфично вашим потребама, можете преузети контролу над својим телом и умом, и стога смањити број узрока за забринутост.
 • Јестићеш на добро изграђеном плану. Правила Аиурведе су једноставна и идеална за оне који воле структурирани приступ. Само не узимајте то као обичну дијету, већ као свеобухватан здравствени план, који је у стању да трансформише све аспекте вашег живота.
 • Фото: келлиихилл / инстаграм.цом

  Погледајте видео: (Може 2020).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send