Филозофија

3 знака да постанете прави јоги

Pin
Send
Share
Send
Send


Постоје три знака који указују на то да практикујете праву јогу.

Како одредити како сте иоги? Од савршеног конопца, по трајању штанда у Цхатурангу, по цени твог тепиха? Наравно да не. Постоје три знака који указују на то да практикујете праву јогу и да се мењате на боље.

  1. Знаш себе на подлози. Наравно, истезање, издржљивост је добра, а здраво тело никога није узнемирило. Али физички аспект не треба да постане најважнији, јер ће се јога претворити у фитнес. Шта је добра јога: замењује сесије психотерапије, јер на подлози постоји права реинкарнација. Практикант се из несигурне особе претвара у здраву особу, бави се својим комплексима, страховима и тјескобама, учи да чује себе, развија своју интуицију. Осјећате ли олакшање након тренинга, усхићења, експлозије енергије? Да ли сте приметили да су вас године праксе учиниле да сте мирнији и складнији? Ако је тако, онда чак и ако ваше истезање није савршено, можете поносно назвати јогом.
  2. Покушавате да следите јогијске принципе. Редовито вежбање јоге, почетник се упознаје са филозофијом јоге која се компактно уклапа у осам корака Патањалијеве јоге. На сваком нивоу, практикант покушава да следи посебна правила модерирања, да спроводи ненасиље, да будем искрен, да следи дисциплину, и тако даље. Може се чинити да су сва ова правила измишљена за монаха пустињака и нису изводљива за обичног човјека, али јога учи да је све ово стварно и доступно чак и становнику мегалополиса. Ако тежите да испуните ова правила, на правом сте путу (чак и ако се све не испостави одмах).
  3. Не журите. Иоги зна да јогијски начин живота није о перфекционизму и савршенству. Он се не стиди да прави грешке, не покушава да изгради од себе просвећеног гуруа који најбоље зна шта је живот и не пропушта праксу. Јога је начин самоусавршавања, а не демонстрација њених заслуга или оруђа за самопотврђивање. Ако сте током тренинга научили да волите и цените себе, ако признајете своје грешке и одговорни сте за њих, ако сте скромни и нисте високо у својој пракси, онда јога заиста ради за вас.
Фото: пресентиоги.ец/инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send