Филозофија

Техника визуелизације од 5 минута која може да промени свет

Визуализација је алат који нам помаже да замислимо нешто и на тај начин помогнемо да постане стварност.

Излазак у природу је једноставан и ефикасан начин да се брзо осјећате боље. Међутим, за ово понекад није неопходно чак и стварно излазити.

Неуролози су открили да зеленило може помоћи да се ослободе депресије и главобоље, а натуропати знају да свеж ваздух побољшава функционирање имунолошког система. Сада је наш ред да учинимо нешто добро за планету која нас храни и сваки дан подржава наш живот и здравље.

Чак и ако је изван прозора веома хладно, ова техника визуализације вам омогућава да своју комуникацију са природом учините веома пријатном. Искористићемо моћ визуелизације - и можете остати близу камина који гори или под топлим ћебетом.

Како нам визуализација може помоћи да се приближимо природи? Визуализација је алат који нам помаже да замислимо нешто и на тај начин помогнемо да постане стварност. Истраживања показују да замишљање радосније будућности може да нам помогне да будемо срећнији у садашњости - наше тело не прави разлику између менталне пробе догађаја и њихове стварне верзије.

Вјежба за визуализацију како би се лијечила планета.

  1. Пре него што почнете, седите удобно, узмите неколико дубоких циклуса дисања и обавите вежбу за опуштање - као што су јога или медитација. Опустите врх главе, мишиће лица, а затим - заузврат - различите делове тела. Онда започните одбројавање од 10, понављајући себи: "Десет, идем дубље у себе ... девет, идем дубље у себе", рачунајући на 1.
  2. Онда, када сте смирили дах и осетили своје тело, почните да замишљате да сте окружени природом. Замислите да сте сами, на предивном месту у природи - поред реке, у шуми, на плажи - нека вам то буде прва ствар која вам падне на памет. То може бити познато мјесто или потпуно непознато, стварно или имагинарно. И онда само остани у њему неко време. Укључите свих пет чула - осетите ветар на вашој кожи, мирис цвећа, звук пјевања птица, апсорбујете све боје и облике око себе.Петајте тамо и пажљиво погледајте све, гледајући како се ваша околина мења са сваким кораком. Онда чучните, додирните руке са Мајком Земљом. Осети енергију која тече кроз њене руке и пита: "Како да ти служим?" Слушај док не дође одговор. Шта вам природа каже? Како звучи њен глас? Да ли је уморан и исцрпљен или мелодичан и весео? Какав год да је одговор, нека то неколико пута звучи у вашем уму. И онда то изговорите наглас, својим гласом, излазећи из визуелизације. Затим узмите бележницу и запишите одговор који сте примили. И довршите га тако што ћете записати још 3-4 начина на које можете служити планети ове године. Може бити нешто сасвим једноставно - на примјер, намјера да се не купује поврће у пластичној амбалажи. -Фото: схаинадаина / инстаграм.цом

    Погледајте видео: (Јануар 2020).

    Загрузка...