Филозофија

5 говорне навике које воде ка просперитету

Pin
Send
Share
Send
Send


Наш говор је наш посебан укус.

Оно што кажемо више је о нама него о изгледу, дипломама високог образовања и страницама друштвених медија. Наш говор је наш посебан укус. Ако говорите лоше и често лажете, ваше појављивање у соби ће створити непријатан утисак. Али ако знате како да будете дискретни и пристојни, ако можете показати своју аутентичност у ономе што кажете, чак и они који не знају, инстинктивно ће вас поштовати.

  1. Никад не говори лоше о себи. Прво, оно што кажете утиче на ваш живот и свет око вас на било који начин. Ако стално говорите да сте неспретни или да немате слух, да сте глупи - ова слика постаје ваша пројекција. Околина почиње да верује у њега са вама, и то постаје ваша реалност. Истина је да сте безгранични, ваше могућности су бескрајне, и нема ни једне ивице која би била 100% карактеристична за вас и није могла бити разрађена.
  2. Никада не причај лоше о другима. Не постоји ништа деструктивније од навике да се расправља о неком другом - ово је најнижи ниво на коме се може одвијати комуникација. А ако је неко објективно погрешан? Ако је неко стварно учинио нешто лоше и повриједио вас или ваше пријатеље? Свеједно - немојте дозволити да у вашем говору буде говора. Запамтите, све што кажете о некоме - првенствено говорите о себи. И осудити некога, ви преузимате његову карму.
  3. Будите љубазни. Уљудност је оружје које побеђује најмоћнијег провокатора. Будите љубазни према некоме који је груб и агресиван са вама, и обоје ћете осјетити да је ваша супериорност у овом сукобу очигледна.
  4. Будите захвални. Никада не заборавите да кажете "Хвала" или "Хвала". Што се те речи чешће појављују у вашем говору, више људи и ситуација ће бити у вашем животу које заиста желите рећи.
  5. Реци истину. Какве везе истина има са просперитетом? Најизравнији. Просперитет није толико богатство, колико осјећај потпуног задовољства и просперитета. Они настају када је особа на свом мјесту и ради оно што се зове одредиште. Ако научите да показујете своје праве односе, намере и осећања - ваш живот ће заиста бити ваш.
Фото: фемметравел / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send