Филозофија

5 корака за проналажење праве љубави: Ецкхарт Толле'с Типс

Како задржати стање истинске љубави? Еархарт Толле извештава.

"Ја ћу га волети до гроба," "Не могу да замислим живот без њега", "Он је једини који ме разуме" ... Колико пута смо сами себи говорили те фразе када смо се заљубили у некога? И колико пута, годину дана касније, два, пет, открили смо да се ове дивље љубавне емоције претварају у њихову супротност?

Ецкхарт Толле, један од највећих духовних вођа модерног света, је сигуран: таква осећања се не могу назвати истинском љубави. Да, чини се да нас љубавни однос ослобађа осјећаја страха, потребе и инфериорности, они испуњавају хармонију на физичком плану. Настојимо да се поново ујединимо са супротном енергетском поларношћу, стварајући фокус пажње који даје смисао нашем животу. Главна потешкоћа је у томе што је овај фокус екстерни.

Шта је права љубав, каже Толле? То је стање постојања које је дубоко у нама. Добијамо га у миру који нам доноси стање присуства. Љубав није селективна и није искључива, али се њена снага може промијенити: понекад можемо гледати у душу друге особе и видјети исту свијест као у нама. Ми осећамо да смо део једне ствари. То је оно што значи „волети особу као себе“: не осећати за њега иста осећања која осећамо за себе, већ волети зато што у њему препознајемо нашу суштину.

Шта да урадимо да задржимо ово стање истинске љубави?

  1. Направите простор за љубав, престаните да осуђујете себе и свог партнера. Ово је најјачи катализатор љубави - не да понови другу особу, да не буде увучена у међузависне односе и да не покушава да делује са умом. Отарасите се свих "зашто", "треба" и "како сте могли", одбијте да слушате унутрашњи глас ума, увлачећи вас у тело бола.
  2. Немојте реаговати на несвесност вашег партнера - држите га у наручју вашег разумевања. Чак и ако не сарађује одмах, ви ћете постати извор свести и просветљења. Бити присутан ће вам омогућити да видите ствари и људе онакве какви јесу, и ваш партнер не може бити с вама у исто вријеме и остати несвјестан.
  3. Направите свесне ставове духовне праксе за обоје: одражавајте једни другима љубав која је у вама. Научите да одмах изразите своје мисли и осећања, послушајте свог партнера и дајте му прилику да се изразе.
  4. Одвојите се од бола у телу. Жеља да се суди, да критикује или, напротив, да се брани је манифестација унутрашњег гласа ума, инерцијом која настоји да стекне контролу над спољним светом. Без напуштања, немогуће је постићи стање присуства и осјећати праву љубав.
  5. Нека живот буде, немој му се одупирати. Енергија Егзистенције је мека и компатибилна - нека вас испуни.

Ових пет корака ће вам омогућити да искусите праву љубав која испуњава сва жива бића у универзуму. Ецкхарт Толле је сигуран: једини начин да нађе хармонију у вези.

Ецкхарт Толле је један од најоригиналнијих и најинспиративнијих учитеља нашег времена, писац и филозоф. Помогао је милионима људи да пронађу унутрашњи мир, излече и у потпуности остваре себе у животу. Вољен је због једноставности и искрености, говори о дубљим стварима једноставним језиком и јединственим смислом за хумор. Ецкхарт ријетко говори у јавности, а свака његова посјета постаје догађај.

Ецкхарт Толле ће први пут наступити у Москви 30. септембра у Цроцус Цити Халл-у, сви детаљи су овдје: ецкхарт-толле.ру

Фото: Архив

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...