Филозофија

5 начина да третирате своје тело као храм

Pin
Send
Share
Send
Send


Практични савети како да коначно прихватите и волите себе.

Сви знамо колико је важно волети себе, поштовати себе, цијенити себе и бла бла бла. Али из неког разлога то није тако једноставно. Ми се стално упоређујемо са онима око нас, критикујемо се због недостатка "доброте", уживамо у самокритичности - и овом деструктивном понашању нема краја. Зашто то радимо није јасно. Вероватно нам се чини да је ово врста мазохистичке мотивације која ће нам помоћи да стигнемо тамо где желимо. Али како године пролазе, ми смо још увијек у истој фази само-бичевања, с неиспуњеним потребама, неиспуњеним сновима и празнином у себи. Очигледно, ово понашање једноставно не функционише.

Зато први пут - схватите да је прекомерна самокритика деструктивна. Када захтевате савршенство од своје фигуре, од мозга - идеализма, а од вас у принципу - невероватне ефикасности, док себи не дајете ништа заузврат, ви се једноставно исцрпљујете. Исисате енергију из себе, правећи нереалне захтеве према себи, и поуздано и истински прелазите на нервни слом. Када се то догоди - питање времена. Уместо тога, само покушајте да схватите да овај начин размишљања и однос према себи једноставно није продуктиван. Одбаци га. За почетак, барем престаните да култивишете у себи претеране захтеве.

Други начин - пази на себе. Истина је да је тешко не волети оно у шта активно улажете - није битно да ли је то новац, труд или време. Ако сте заглављени у кругу самоодрицања, онда је најсигурнији начин да побегнете из њега да се бринете о себи. Покушајте да једете добро, бавите се спортом, не заборавите да пијете чисту воду, идите у кревет и будите се у исто време. Наравно, ово није тако лако, али није тако тешко - само не постављајте себи превелике задатке. Постепено уносите промене, а онда ће ефекат радити на другој страни: чим почнете да се волите више, лакше ћете се бринути о себи. Главна ствар је да се сруши и постигне бар мали резултат.

Трећи путб - ради оно што волиш. Узмите парче папира, оловку и запишите све што вам доноси задовољство. Јога, ходање са псом, биљни чај, занимљива серија, прављење колачића, одлазак у кино ... Нека буде што детаљније, а онда само прођите кроз њега и пратите жељене тачке. Веома је важно разумети ту срећу - ово су тачке овде, ово није нека врста огромног догађаја (не можете их довољно спасити целог живота). Дакле, немојте се лишити малих радости које доносе право задовољство.

Четврти метод - окружите се лепим стварима. Овде се не ради о ружичастим риусхецхки и медведима, свако има свој концепт лепоте. Покушајте да се окружите оним стварима које ће ваш живот учинити богатим и живахним. Почните са домаћим ентеријером. Дом је веома важан, ово је мјесто гдје ћете напунити залихе енергије, допустити себи да будете оно што јесте. Важно је да се осећате што угодније. Шта вам може донети ову удобност: собне биљке, мирисне свеће, удобне простирке, књиге? И шта се дешава на вашем десктопу у канцеларији? Да ли то одражава вашу индивидуалност, да ли доприноси вашем раду, или је то место где постоје непотребни документи и омоти од слаткиша? Штавише, окружите се пријатном атмосфером - чешће у музејима, парковима, сликовитим местима.

И на крајуДајте себи љубав. Мислите о себи као малом дјетету - слатко, љубазно и шармантно. Не бисте га журили са критикама и сарказмом, зар не? Тако да је ово дете још увек ти, и треба му љубав, брига и нежност. Одрасла верзија вас је родитељ који му може дати топлину. Чувајте своје дете, волите га и будите срећни!

Фото: схеридинфисхер / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send