Филозофија

6 навика које мењају живот на боље

Pin
Send
Share
Send
Send


Увијек је тешко промијенити старе навике на нове, али видјет ћете да се исплати!

Оно што стално понављамо претвара се у навику. И навике одређују наш живот. Правилне навике, дакле, имају моћ да промене наше животе (наравно, на боље!)

  1. Живети у садашњем тренутку. Живот се сада догађа. Веома велика количина душевне патње је последица чињенице да живимо на рушевинама прошлости. Или смо пребачени у будућност, размишљајући о ономе што ће се догодити, и пројектујући различите сценарије у њега. Помаже зауставити, затворити очи и осјетити дах чим осјетите да се почињете транспортирати у прошлост или будућност. Можете се једноставно запитати: "Шта се сада дешава? Шта сада могу да урадим да бих био присутнији?" Ово вас чудесно повезује са вашом моћи, која је увек ту и сада.
  2. Опрости Речено је да је држање таквих емоција као што је љутња исто што и испијање отрова и очекивање да ће неко умрети од тога (на кога сте љути). Држећи се старих рана, ми смо они који трпе. Не можемо променити вулгарно, али можемо променити начин на који реагујемо. Да бисте заиста опростили, морате да осетите своје емоције - бес, бол, тугу. Само их осећањем можете излечити. Питање: "За кога сам љут?" и "Које ране одбијам да се отарасим?" ти направиш прве храбре кораке ка опросту.
  3. Иди у природу. Природа је велики исцелитељ и учитељ. Сезоне се стално мијењају: птице одлазе за зиму и враћају се, цвијеће цвате и цвате, лишће мијења боју. Дакле, и ми би се требали хармонично прилагодити промјенама. Тако да можемо допустити да све дође у наш живот и да га напустимо, а ми сами можемо остати слободни као вјетар и храбро прихватити нове изазове.
  4. Слушајте унутрашњи глас. Веома је једноставно допустити да бука - спољашња и унутрашња - потисне тихи глас наше интуиције. Ако вам треба времена да је саслушате, то ће вам помоћи да стекнете увид и разјасните многе важне животне проблеме за себе - можда вам је ваш унутрашњи глас дуго причао о томе, једноставно га нисте слушали.
  5. Тежите себи осуди. Уз помоћ природе, тишине и живота у садашњем тренутку, имамо прилику да тежимо властитом одобрењу. Када смо у стању да чујемо звук сопственог гласа, онда можемо имати слободу да тражимо одобрење наше душе, и више нећемо упасти у замку зависности од мишљења других. Прихватити себе значи рећи себи "да", свом здрављу и животу који желите да живите.
  6. Разговарајте са инспиративним људима. Наше окружење је један од најважнијих фактора нашег менталног здравља. Окружите се људима који вас подржавају и инспиришу. Читање књига које потврђују живот је такође одличан начин да се окружите позитивним људима. Наше властите (позитивне) мисли могу нам такођер бити од велике помоћи.
Фото: пекелс.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send