Филозофија

6 начина да избегнете сагоревање

Pin
Send
Share
Send
Send


Шта ако нема моћи за било шта?

Сви говоримо о томе колико је важно бити љубазан, разумљив и брижан. Често смо толико заинтересовани за овај процес да заборављамо да гледамо према себи, слушамо своја осећања, бринемо се не само о другима, већ ио нама самима. Због тога долази до изгарања - стање на које се доводимо у покушају да све управљамо и задовољимо свакога. Да бисте спречили осећај празнине и престали да губите енергију, покушајте следеће кораке:

  1. Препознајте и прихватите сва осећања. Ако стално дајете, онда сигурно доживљавате чак и такве емоције као што су љутња, туга, очај и тако даље. Немојте им ускратити, не покушавајте да се борите против њих, не осећајте се кривим за њихов изглед. Можда покушавају да вам кажу нешто веома важно. Да бисте добили поруку, анализирајте шта је то осјећај? На пример: "Ја сам тужан." Без процене, једноставна изјава. Ако нема разлога за тугу и не разумете одакле је дошао, онда се не упуштајте у такве истраге. Само буди тужан. Нема потребе да се забављате, бодрите и на неки начин још увек напрезате. Смирено и са поштовањем према својим осећањима, будите тужни (само немојте да се завртите). И чим туга прође, заузети се.
  2. Поставите стварне задатке. Главни узрок изгарања је стрес. Често се физички и емоционално оптерећујемо, постављајући себи задатке. Ако се трудите да постигнете циљ, али нема мотивације или енергије да то постигнете, запитајте се, да ли је све то са овим циљем? Можда сте поставили превише кратак рок? Покушајте да разбијете циљ у субгеале и полако, али сигурно, дођите до њих. То ће бити дуже, али барем нећете морати да се опорављате од стреса и депресије.
  3. Борите се против негативног мишљења. Ако смо у првом параграфу говорили о потреби да се прихвате све емоције, па чак и „лоше“, оно што се не може толерисати је негативно размишљање. Ако имате навику да се стално навијате, бринете, представљате најгори могући сценарио, критикујте себе и друге, онда се борите са свом силом. Означите негативну мисао и замените је супротном. На пример, почели су да мисле да сте ружни - реците "ја сам лепа". И слично.
  4. Избегавајте непријатне пријатеље. Или енергетски вампири. Ако се осећате лоше након комуникације са особом - то је лош знак. Чак и ако је познат, богат и славан. Увек верујте својој интуицији и немојте се плашити да кажете не.
  5. Медитате. Ово се односи и на традиционалну медитацију, и само на умирујуће активности. На пример, шетња шумом, плетење, сликање, тихо дисање, слушање пријатних мелодија. У исто време, све мање размишљајте о томе како се осећате задовољством.
  6. Довољно спавајте. Врло је тешко обновити енергију у одсуству сна. Ово је такође штетна храна, која не даје телу потребне снаге. Идите на спавање на време, припремите једноставну здраву храну - ваше благостање ће се значајно побољшати.

Видео курс кундалини јоге "Привлачим успех (и новац!)"

3 лекције Кундалини јоге, које ће вам помоћи да остварите ваше снове.

Фото: финдингморгантилер / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send