Филозофија

7 правила срећног живота од Деепак Цхопре

Pin
Send
Share
Send
Send


Једноставне акције које ће заувек променити ваш живот на боље.

Вероватно сте чули за Деепака Цхопру, познатог америчког доктора индијског порекла. Написао је преко 80 књига о духовној и алтернативној медицини, од којих је 20 постало бестселерима у Нев Иорк Тимесу. Његови интервјуи су фасцинирани доступном мудрошћу, која помаже да се превазиђу потешкоће и схвати његово место у свету. Ево 7 основних правила која ће, према Деепаку, помоћи да постанете сретнији.

Правило 1: Донесите савршенство. Игнориши успех. Деепак вјерује да можемо контролирати сјеменке које сијемо, али не можемо контролирати њихове плодове. Уместо да покушавате да зарадите признање и одобравање људи чија реакција не зависи од нас, усредсредите се на посао и урадите то идеално, шта год то било. Шта је успех? Ово је процена онога што смо урадили. Ако ову процену ставите у руке других, онда са готово стопроцентном гаранцијом можете тврдити да ће вас то довести до патње. Али ако сте ви сами главни критичар, онда имате сваку шансу да се развијете, док сте у хармонији.

Правила 2: Живи овде и сада, не у фантазији. Планирање и сањање није лоше, ако вас не спречава да живите у садашњости. Али већина људи се толико боји стварности да су потпуно уроњени у своје снове и фантазије. Све ово вам не дозвољава да уживате у животу. Поред тога, с времена на време сигурно ћете се осврнути и буквално физички осетити изгубљено време, то је веома болан осећај.

Правило 3: Неуспех су велике могућности. Ако не дозволите да вас ваше грешке одведу у бездан очаја и туге, већ напротив, да усмерите ову енергију у правом смеру, онда ћете с временом открити да је ово један од најважнијих догађаја који су вам се догодили. Често се држимо невољеног посла, непромишљеног односа - немамо увек довољно воље да скупимо храброст и драстично промијенимо свој живот. Ту спадају неуспјеси и грешке, што нам указује на стварно неопходан, а не на удобан начин. Не плашите се неуспјеха, не сматрајте их неправдом или казном - отворите свој ум и дјелујте.

Фје 4: Што дубље идете, више ћете полетјети. Многи од нас одустају од одговарања на питања о смислу живота. Ми их тражимо вани, док су сви одговори у нама. Успорите, смирите свој ум, слушајте себе и чут ћете оно што сте хтјели знати. Све је једноставно, осим што је у савременом свијету најтеже чути тишину. Радите на томе.

Правило 5: Само ризикујући, можете победити све. И не можете победити. У томе лежи ризик. Али ако схватите да је резултат исплатив, немојте се плашити да преузимате ризике и доносите одлуке. Осети своје срце - то ће рећи.

Правило 6: Погрешан начин живота може вас учинити борцем за здравље. Деепак Цхопра се током каријере састајао са великим бројем људи који су живјели у озбиљној напетости. Лекари, бизнисмени, политичари - скоро сви су пушили, пили и били су веома нервозни. Као резултат, проблеми су их навели да размисле о свом здрављу. Као резултат, на пример, људи који су патили од преједања, једном за свагда су се пребацили на правилну исхрану (неки од њих су чак о томе писали књиге). Дакле, ако патите од неке лоше навике или њеног недостатка, то не значи да сте везани за њега до краја живота. Можда је то само нека врста подстицаја за ваш развој у некој области.

Правило 7: Причај мање - учини више. Ово је одлика сваког великог човека. Узмите навику да не посветите људе својим намерама, већ само говорите о ономе што се већ догодило.

Фото: хиппие_ворлд / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send