Филозофија

7 цитата Тит Нат Кана, пуна мира

Pin
Send
Share
Send
Send


27. август 2017. 17328 0

Цитати Будистички монах, зен мајстор, светски познати писац Тит Натх Кхан ће вам помоћи да се вратите себи, да прихватите и реализујете себе.

  1. Највреднији дар који можемо понудити другима је наше присуство. Када наша свесност обухвати оне које волимо, они цветају као цвеће.
  2. Када престанете копати у оно што се већ догодило и бринете се о ономе што се још није догодило, тада можете бити присутни у садашњем тренутку и искусити радост живота.
  3. Бити прелепа значи бити сам. А за то не морате бити прихваћени и признати од других. Морате прихватити себе.
  4. Као и наши унутрашњи органи, наш бес је део нас. Када смо љути, треба да се вратимо себи и добро се старамо о томе. Не можемо само рећи: "Одлази, љутња, не требам те. Мораш отићи." Ако имате болове у стомаку, не можете рећи: "Не требам вас, стомак, идите." Напротив, ви покушавате да се бринете о њему. На исти начин, морамо се загрлити и добро се бринути о нашем гневу. Препознајемо га онаквог какав је, загрљај и осмех. Енергија која нам омогућава да радимо ове ствари је свијест, свијест док ходамо и свијест о нашем дисању.
  5. Живи на такав начин да се никада не изгубиш. Када вас узнемире бриге, страхови, жеље, бијес, побегнете од себе и изгубите себе. Пракса је да се увек вратите себи.
  6. Постављајући питање "Шта ја сада радим?", Сами себи помажете да превазиђете навику да журно завршите нешто. Насмеј се себи и реци: "Прање овог јела је најважнији посао у мом животу." Када питате: "Шта сад радим?", Зароните дубоко у ово питање. Ако вас ваше мисли одведу негде, требаће вам свест да се вратите. Када сте потпуно присутни, прање посуђа може бити дубоко и пријатно искуство. Али ако оперете посуђе, а у овом тренутку размислите о нечем другом, губите време и можда уопште не перете судове.
  7. Слободан човек се не покорава и не крши правила живота.
Фото: Архив

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send