Јога читање

7 књига које ће вам помоћи да разумете структуру тела

Pin
Send
Share
Send
Send


Чак и они који никада нису волели биологију то ће разумети.

Људско тијело је савршен механизам у којем сваки елемент обавља своју одговорну функцију и осигурава складан рад цијелог организма. Онлине продавница Цхитаи-Город представља 7 књига које говоре о замршености женског тела, како кожа може да шмрца и чује шта треба да се једе да би се заштитила од болести и како микроорганизми у цревима утичу на функцију мозга.

  1. Шта скрива кожу. 2 квадратна метра, који диктирају како живимо. Људска кожа је невероватан орган, највећи од свега што имамо, његова површина је скоро два квадратна метра и његове могућности су невероватне: може да преноси и прима сигнале, даје храну нашим чулима и преузима многе виталне задатке за нас. Ова књига ће вам помоћи да боље разумете нашу кожу и њене функције, и научите много невероватних чињеница о највећем људском органу.
  2. Вива ла вагина. Довољно да се утишају скривене могућности тела, које се не зову. Аутори ове књиге, Нина Броцкманн и Еллен Стекен Дахл - норвешки студенти медицине, ентузијастично траже и анализирају најновије информације и радо га дијеле с читатељима у књизи "Вива Ла Вагина". Аутори све објашњавају тако луцидно да ће и они који се не сјећају школске биологије добро разумјети. Еллен и Нина су странци категоричној природи коју часни лекари понекад греше. Поново наглашавају: сви смо различити и ово је дивно; оно што вам се свуда уклапа можда не одговара вама лично, и нема разлога за бригу. Главна ствар је да схватите себе, у својим особинама и потребама.
  3. Жене пројекта. Суптилности постављања женског тела: сазнајте како ваше тело ради Москва Ауторица је припремила јединствену Инструкцију о женском телу за дјевојчице, дјевојке, мајке и даме угледног доба. Она је досадна, занимљива, концизна и, што је најважније, апсолутно разумљива, аутор пише о најважнијој ствари у вези рада и здравља женског тела.
  4. Хаир Светска историја Курт Стенн - један од најбољих светских стручњака за косу - позива вас на светску турнеју о историји косе. Већина људи не размишља о томе шта расте на њиховим главама. Ипак, коса је одиграла кључну улогу у моди, уметности, спорту, трговини, форензици и индустрији. Ова књига је историјска студија која открива биолошку, еволуцијску и културну страну једне од најневероватнијих влакана на свету.
  5. Сек: Од неуробиологије либида до виртуалног порнографије. Популар Сциенце Гуиде Водич популарне науке о људској сексуалности - од биолошких механизама привлачења до социокултурних фактора који утичу на то, с ким и колико често водимо љубав. Књига ће показати како, према мишљењу науке, сви ови "слојеви" интерагују - на крају крајева, разумевање за ово, много је лакше за човека да разуме своју сопствену сексуалност. За разлику од већине књига о овој теми (западни, у руској науци, секс је до сада помињан само успут), наглашавајући биологију или културни контекст, ова књига ће вам показати различите аспекте сексуалности, почевши од неурохемије, либида и феномен лутања ерогених зона и завршетак са зашто средовјечне домаћице радо гледају геј порнографију.
  6. Како наше тело хемите: принципи правилне исхране. Све зависи од наше хране: стања нашег тела, способности размишљања и брзог реаговања, чак и ноторног понашања у складу са супстанцама и хормонима који се производе у организму. У овој књизи, аутор немилосрдно дебунише дијеталне митове - брзо, коначно, лако. Сви узроци рака, атеросклерозе, дијабетеса, срчаног удара и других ствари које нико не жели да се сусретне биће детаљно објашњени и објашњени. Разумећете да је правилна исхрана увек на граници здравља и болести, која одговорност лежи на нашим раменима, а не на леђима лекара, како да исправимо постојеће болести.
  7. Други мозак. Како микроби у цревима контролишу наше расположење, одлуке и здравље. Да ли микроби могу да утичу на наше емоције и поступке? Испоставило се да су способни не само тога, већ и много више! Др. Емеран Меиер, у својој књизи, представља у својој књизи револуционарну перспективу о структури људског тела и улози у којој игра интеракција између мозга и гастроинтестиналног тракта. Трилиони микроорганизама који живе у цревима су у сталној комуникацији једни са другима и са мозгом, и одатле зависи и наше опште стање, па чак и доношење животних одлука. Поред тога, неуспех у овој интеракцији доводи до развоја депресије, аутизма, деменције и Паркинсонове болести. Аутор уверљиво показује да је здравље тела и борба против тешких хроничних болести немогуће без успостављања правог дијалога са њиховим микроорганизмима.
Фото: истоцк.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send