Јога читање

6 књига Тит Титана за унутрашњу тишину

Pin
Send
Share
Send
Send


Научите да волите, опустите се, ходајте и љутите се свесно.

Тит Нат Кхан је вијетнамски монах, учитељ зен-будизма, који је 1967. номинован за Нобелову награду за мир. Тит Нат Кхан је упознао Запад са најрелевантнијим трендом модерног начина живота - теоријом свести.

Он говори како да се носи са растућим брзинама овог света. Издавачка кућа БОМБОРА саставила је збирку књига познатог гуруа који вас учи да сваки тренутак доживљавате као велики дар, испуњавајући живот радошћу и срећом.

Како јести свесно

Да ли желите да уживате у најједноставнијој храни - шаргарепи, гомили салате, пиринчу, млеку? Изрежите порције и изгубите тежину? Све ово је доступно заједно са свесним приступом храни. "Свака кашика садржи свемир", каже велики учитељ.

У једној јабуци, отворићете цео врт, ау комаду хлеба - сунчеву светлост, рад фармера и уметност пекара. Научит ћете да уживате у лаганој припреми јела, уз сваки оброк, храњењем не само физички, већ и духовно.

Како свесно седети

Пракса свесности може се проширити на било које дневне активности, било да се ради о прању зуба, вожњи аутомобила или чак одмору. У књизи Тит Натх Кхан говори о заборављеној уметности да не ради ништа, што значи само сједити и слиједити ваш дах.

Методу описану у књизи можете применити на било ком месту и на време: у бучној канцеларији и препуном јавном превозу, док чекате посету лекару или у салону за полазак на аеродрому. Све што вам је потребно је столица и одлучност да свесно живите у вихору свакодневних послова и брига.

Вежбајте радост. Како се свесно опустити

Да би повратили мир и радост у сваком тренутку свакодневног живота, није потребно издвојити посебно вријеме за одмор и опуштање. Нема потребе за посебним јастуком или додатном опремом. Не треба цео сат. Довољно је да се окренемо ономе што је увек са нама: дах.

Ово је мирно уточиште наше свести, које вам у сваком тренутку омогућава да пронађете мир и спокој, да постанете извор радости и исцељења. Научит ћете да се опорављате за неколико минута, и сазнат ћете срећу мирног одмора.

Вежбајте радост. Како свесно ходати

Сваки корак нас може довести до садашњег тренутка, приближити нас дубоком животу живота. Главна ствар - повратак на основе. Мала дјеца подузимају кораке само из забаве. Корачају и откривају сваки нови тренутак. Можемо поново научити да ходамо тим путем - претварајући сваки корак у праксу радости.

Довољно је научити да свесно чинимо оно што обично радимо механички. Чак и неколико дана практицирања медитације док ходате ће промијенити свијет око нас и научити нас да уживамо у миру у сваком тренутку живота.

Вежбајте радост. Како управљати бесом

На основу метода зен будизма, Тит Нат Кхан истражује природу беса: његове узроке, типове манифестација и ефекте. Тит Нат Кхан говори о биохемијском аспекту овог осећања и учи како да га превазиђе кроз праксу свесности.

Наставник утиче на све области савременог живота - од љубави до односа на послу. Он даје јасна упутства која вам омогућавају да своју пожуду, бес и незнање претворите у позитивне емоције. И као резултат тога, ослободите се беса.

На један дах. Медитатион туториал

"Немојте одлагати живот за касније, немојте чекати прави тренутак да га започнете. Одмах живите. Ваш живот мора бити стварност овде и сада", каже Тит Нат Кхан. Учитељ предлаже да сваки тренутак буде светао и смислен, да се не изгуби у конфузији и журби савременог света.

Само се усредсредите на дах, који је природан као светлост и ваздух. Древне праксе будистичке медитације научит ће вас да уживате у сваком тренутку и помоћи вам да пронађете срећу у садашњости.

Пхото: //ввв.инстаграм.цом/ницехике/

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send