Филозофија

Аиурведа и квантна механика тела: како енергизовати

Pin
Send
Share
Send
Send


Како црпити енергију на квантном нивоу користећи Аиурведу?

Са становишта ајурведе, физичко тело особе има квантно-механичку структуру. Физичари кажу да је сама суштина наше природе на квантном нивоу много дубље од атома и молекула. Квант је недељива честица материје или енергије, десетака и стотина милиона пута мања од било којег атома.

На овом нивоу немогуће је разликовати материју и енергију. Кванта се састоји од невидљивих осцилација - енергетских таласа који лако могу добити одређени облик. Аиурведа учи да исто важи и за људско тело: у почетку има облик невидљивих али интензивних вибрација (квантних флуктуација), које се затим претварају у енергетске импулсе и материјалне честице.

Квантно-механичка структура је основа људског живота: његове мисли, емоције, протеини, ћелије и органи. Наше тело нам шаље невидљиве сигнале на квантном нивоу и чека одговор. У срцу наше физичке суштине лежи квантни пулс, који броји квантно срце.

Аиурведа тврди да сви органи и процеси у нашем телу имају аналоге у квантном свету. За нас не би било користи од механике квантног тела ако не бисмо могли да је осетимо. Срећом, осетљиви нервни систем помаже нашем уму да опази ове слабе вибрације. Када фотон светлости падне на ретину, он делује на њега много слабије од прашине на фудбалском игралишту. Али ретина има посебне нервне завршетке - штапове и чуњеве, које један фотон може осетити и послати сигнал мозгу, што ће нам омогућити да видимо светло. Шипке и кукови наликују огромном радио телескопу који прима сигнале из времена Великог праска и појачава их тако да их можемо осетити.

Пошто Аиурведа утиче на квантно-механичку структуру као такву, може се користити за постизање више него са конвенционалном медицином, која је ограничена на грубу физиологију. То је могуће јер на квантном нивоу постоји много више енергије него на вишим нивоима. Одличан примјер је експлозија атомске бомбе - догађај великих размјера који има квантну природу.

Други пример је да ласер користи исту светлост као и блиц фотоапарата, али због тога што се кохерентне квантне осцилације додају једна другој, његова енергија је довољна да запали челични лим.

Примери из претходног параграфа могу се објаснити помоћу квантне теорије, која сугерише да на најдубљим нивоима материје лежи огромна енергија. Космос садржи огромну количину скривене енергије, па чак и мала честица од тога је довољна да спали звезду. Тек када се догоди квантни скок (прелазак са једног енергетског нивоа на други), ова такозвана тамна енергија се ослобађа у облику топлоте, светлости и других облика зрачења.

Сви знају да када се дрво запали, ослобађа се много мање енергије него када се атоми раздвоје током нуклеарне реакције. Али нисмо узели у обзир да ако желимо да створимо нешто на квантном нивоу, примићемо толико енергије као да желимо нешто уништити. Само природа ствара стијене, дрвеће, звијезде и галаксије, а сваки дан ми активно градимо своје тијело. Свако од нас је одговоран за тело у којем живи.


Одломак из књиге Деепак Цхопра "Аиурведа. Древна мудрост и модерна наука за савршено здравље"Фото: ривкаиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send