Јога читање

7 књига за постизање менталне равнотеже

Pin
Send
Share
Send
Send


Шта читати како би се успоставио складан однос са свијетом.

Онлине продавница "Цхитаи-город" представља 7 књига како би постигли мир и хармонију са собом и светом.

  1. Интерни инжењеринг. Пут среће. Практични водич из јоге. Човек - најсложенији механизам на планети, и јога - упутства за његово коришћење. Тако каже Садхгуру - иоги, мистик и тренер водећих компанија у свету. Ова књига је заснована на унутрашњем инжењерском систему који је он развио, а који је дизајниран да уклони културне слојеве из јоге и представи га као технологију за постизање радости и благостања која је доступна свакоме. Вођени овом древном мудрошћу, поднесеном на модеран начин, свако може свој живот учинити онако како жели.
  2. Крхотине повреда у детињству. Зашто се разболимо и како да га зауставимо? Болести се не појављују само: њихов извор може бити наша болна прошлост, а најчешће - детињство. У својој књизи, Донна Јацксон Наказава, која је проучавала бројне студије научника из цијелог свијета, открива везу између повреда у дјетињству и болести одраслих. Аутор не само да објашњава како стрес који доживљава у дјетињству може уништити здравље, већ и како помоћи себи да се ријешимо болести и других озбиљних посљедица - самостално и уз помоћ лијечника.
  3. Селф хеалинг. Клинички психолог Карл Греер позива читаоце да "препишу" своју историју здравља завршавајући три корака: - схвативши да здравствена историја коју смо створили одређује физичко и емоционално стање, - рад са подсвесном помоћу техника предложених у књизи, - преузимање одговорности за формирање сопствене здравствене историје. Будући да није само психолог, већ и практични шаман, Греер нуди комбинацију шаманских и југанских пракси за употребу у свакодневном животу. То укључује рад с подсвијести - снове, архетипове, унутарње исцјелитеље, као и снимање и интеракцију с природом. Карл Греер је практични клинички психолог, наставник на Институту Царл Јунг у Цхицагу. Дипломирао је психологију на Универзитету Колумбија. Радио је са шаманима у Јужној Америци, САД, Канади, Аустралији, Етиопији и Монголији. Добитник награде за књигу Беверли Хиллс у номинацији "Најбоља књига о психологији и психијатрији".
  4. Флексибилна свест. Нови поглед на психологију развоја одраслих и дјеце Основа ове књиге је револуционарни концепт који је отворио познати психолог Царол Доук као резултат двадесетогодишњег истраживања. Књига говори зашто интелигенција и талент не гарантују успех, како они, напротив, могу стајати на његовом путу, зашто често охрабривање интелигенције и талента доводи у питање достигнућа и како побољшати дјечије перформансе или продуктивност менаџера. Прелазак на флексибилан ум побољшава мотивацију и продуктивност у пословању, образовању и спорту. Обогаћује личне односе.
  5. Личне границе. Како их поставити и бранити Књига је о томе шта су личне границе и зашто је важно изградити их. С једне стране и са истим захтјевима, није изненађујуће да данас многи журе напријед-назад без икаквог осјећаја контроле над ситуацијом. Једини начин за рјешавање ситуације је постављање особних граница. То је свеобухватан начин превазилажења свих препрека и побољшања позитивних промјена у животу. У сваком делу књиге налазе се вежбе и практични савети о идентификовању граница и употреби, са стварним примерима из клиничке праксе Јенни Миллер.
  6. Психологија града.Како бити срећан у метрополи Др. Паул Кидвелл говори о скривеним психолошким аспектима живота у урбаној средини и њиховом утицају на способност уживања у животу. Паул Кидвелл ће вам рећи како да погледате своју кућу, улицу, кварт и цијели град и прилагодите се промјењивим увјетима живота у њему. Ова књига је за свакога ко је заинтересован за урбанизам и тражи хармонију у околини.
  7. Принцип делфина: живот на таласу. Људи су одувек желели да се увере да нису сами у свемиру и да траже "браћу на уму" у удаљеним галаксијама. Али шта ако таква створења заиста живе много ближе, на нашој планети, и била су овде пре нас? Ово су делфини. Ови носиоци другачијег ума нису опасни, већ напротив, мирни и пријатељски. И што је најважније - они су у стању да нам дају оно што нас чини стварним људима. Да би остварили своју мисију, постали пажљивији, искусили праву страст - ко би помислио да нас дупини могу научити овом? Алекандер и Ницоле Гратовски у овој књизи дијеле своје знање о бићима који нису упознати с лицемјерством и који су боље способни да се радују, воле и буду пријатељи. Комуникација с њима заувијек преокреће уобичајену идеју људских способности.
Фото: дарлингдовнсоутх / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send