Јога читање

5 модерних књига о медитацији

Pin
Send
Share
Send
Send


Ове књиге ће инспирисати чак и најновије скептике да медитирају.

За особу која живи у метрополи, медитација је ефикасан начин за превладавање стреса и менталног стреса, постизање мира ума и пут до свјесног пуног живота. Онлине продавница компаније Цхитаи-Город представља 5 књига које говоре о пракси медитације и свести са становишта науке, неурофизиологије и духовности.

Промењене особине. Како медитација мења ваш ум, мозак и тело

Психолог и научни новинар Даниел Големан и професор психологије и психијатрије Рицхард Давидсон говоре о два начина у пракси медитације - дубоко и широко - и описују све аспекте и нивое сваке од њих, а такође и одговор на главно питање - да ли је могуће редовно мењати карактерне особине? медитација и како нам пракса помаже да се носимо са болом - физичким и емоционалним.

Свет је на сваком кораку. Пут свести у свакодневном животу

У овој књизи, велики духовни вођа и мајстор јои, Тит Натх Кхан, објашњава како пронаћи мир и хармонију у себи под било којим околностима. Медитативне праксе и вјежбе дисања које је аутор предложио помоћи ће да се крене на пут свијести и постане сретнији. Тит Нат Кана даје и делотворне препоруке како свесно градити односе са другим људима и спољним светом са свом својом лепотом и неправдом.

Буда, мозак и неурофизиологија среће

У својој књизи, познати тибетански мајстор Мингиур Ринпоцхе, комбинујући древну мудрост будизма са открићима западне науке, показује како можете живјети здравији и сретнији живот кроз медитацију. Ринпочеа је лично изабрао Његова Светост Далај Лама да учествује у медицинским истраживањима о ефектима медитације у Веисмановој лабораторији за неурофизиологију и функцију мозга на Универзитету Висконсин.

Свијест. Како пронаћи хармонију у нашем лудом свијету

Књига говори о свесној медитацији о техници коју је развио аутор и његове колеге са Оксфордског универзитета. Ова техника не само да помаже да се излечи и спречи депресија, већ помаже и да се носи са изазовима модерног ритма живота. Дајући свјесну медитацију 10-20 минута дневно, научит ћете како зауставити проток мисли и емоција, фокусирати се на оно што се заиста догађа у вашем животу.

Медитација и свијест. 10 минута дневно који ће ставити ваше мисли у ред

Медитација на систему Анди Паддикомба је првенствено алат за побољшање квалитета живота. Не само да смањује ниво стреса, помаже да се ослободимо анксиозности, раздражљивости, несанице, већ и да схватимо да је живот леп. Поред тога, стање свести да медитација учи често вам омогућава да пронађете решења за најсложеније животне проблеме и проблеме. Овде нема мистицизма, у приступачној и забавној форми, аутор разлаже најједноставније и најефикасније технике дневног сета вежби. Не захтевају никаква посебна знања или претходну обуку, упутства корак по корак омогућавају да се техника медитације савлада независно. И што је најважније - да би се искористиле предности несумњивих предности ове технике, довољно је само десет минута дневно.

Фото: истоцк.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send