Филозофија

Шта да видимо увече: 5 јога филмова

Pin
Send
Share
Send
Send


Јунаци ових филмова покушавају да користе јогу како би пронашли одговоре на главно питање: шта је срећа и како то постићи?

Јога није само јединствена прилика да научите како да контролишете своје тело, ум, већ и сигуран начин да пронађете равнотежу са својим унутрашњим светом и постигнете хармонију у односима са универзумом око нас - другим речима, да пронађете срећу. Заједно са иви онлине кином, направили смо селекцију филмова чији јунаци покушавају да пронађу одговоре користећи филозофију јоге на главно питање: шта је срећа и како то постићи?

Стар мап. Хавана - наследна глумица. Њена мајка је била филмска звезда шездесетих и читавог живота Хавана је марљиво подржавала статус своје мајке, задовољила је и опонашала је на сваки начин, па чак и изабрала исти пут. Али она је већ млађа од 40 година, нема пристојних улога, чак и не размишља о мушкарцима (неопходно је изградити каријеру!), И невидљива сенка мајке расте над њом сваки дан. Једина радост глумице - јога, медитација и отворени разговори са терапеутом. Али да ли ће је овај сет "антидепресива" спасити?

Иоганутие. Други филм канадске трилогије је Кевин Смитх, у којем се појавила и Смитхова ћерка, Харлеи Куинн и кћерка Јохннија Деппа, Лили-Росе. 15-годишњи Цолин Цолетте и Цолин Мацкензие су ученице и најбољи пријатељи. Као и све тинејџерке, воле селфије, друштвене мреже, нову одјећу, поп музику и тинејџере. Али највише од свега воле јогу. И с правом! Уосталом, када се универзално зло и планета (иу овом случају продавница у којој Цолин ради) сломи на тлу, нацистичке кобасице ће бити поплављене, а вештине у јоги ће помоћи девојкама да победе чудовишта.

Влак до Дарјеелинг. Очајни путници. Путовање у добром друштву може много поправити: изградити дуготрајну везу, преживјети кризу личности и чак излијечити сломљено срце. Путовање са својом браћом - нервозним, ожењеним Францисом, који ће постати отац, разочаран животом и љубављу, Петар, који је себи и свијету дао другу шансу, и наиван и романтичан Јацк, који је још једном напустила дјевојка - ће бити заиста незабораван, поготово ако додате неке индијске зачине, медитација и душевни разговори с њим.

Обећати да се неће удати. Од детињства, кажу нам "правила игре": ако је дечак извукао девојку са кичмом, увредио је или назвао њу, то значи да је воли, а ако девојка игнорише дечака, онда само треба да уложи више напора и она ће одустати. Током година, ова "правила" су обрасла гомилом детаља, нијанси, теорија и прича, а одраслима је већ тешко да схвате како да се понашају у датој ситуацији. И није битно ко сте - стручњак за оглашавање, једриличар, продуцент или тренер у јоги - сватко жели љубав, пажњу и разумијевање и по могућности без муке за себе и своје рањиво срце.

Једите, молите, љубав. Разочарана самом собом, сопственим браком и љубављу уопште, Елизабет одлучује о пуном рестарту и креће на дуго путовање. Прва четири мјесеца проводи у сунчаној Италији - подучава талијански и куша све домаће гастрономске ужитке, затим четири мјесеца проводи у Индији у потрази за духовношћу и хармонијом, а завршава своје путовање у Индонезији, гдје чека љубав коју је дуго жељела пронаћи.

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send