Филозофија

Шта видети увече: 6 филмова о самоспознаји

Pin
Send
Share
Send
Send


Инспиративни филмови о самоспознаји су добра помоћ за оне који су навикли да траже одговоре сами или на раскршћу.

Инспиративни филмови о самоспознаји су добра помоћ за оне који су навикли на проналажење одговора у себи или на раскршћу, на губитку прије доношења важне одлуке. Заједно са онлине кином иви За вас смо саставили селекцију филмова чији су јунаци упали у тешке животне ситуације и изашли из њих уз помоћ нефлексибилне моћи воље и самопоуздања.

  1. "Невероватан живот Валтера Миттија" са Беном Стиллером и Кристен Вииг. Историја истраживања и освајање сопствених врхова освојила је срца гледалаца широм света. Живот обичног запосленог, Валтера Миттија, је досадан и монотон, и само у његовим сновима он се представља као типичан супермен јунак који спашава слабе и помаже свима. Он је сигуран да није створен за херојство, да је немогуће извршити храбра дела за канцеларијски планктон као он. Али када у његовом часопису, чија ће верзија за штампу бити затворена, парцела долази од познатог путујућег фотографа, који нема 25 кадрова, Валтер схвата да само он може помоћи својој изворној публикацији да дође до жељеног кадра. Филм истовремено ужива у једноставној и дубокој мисли: сваки живот је у нечему невероватан.
  2. "Пеацефул Варриор" са Ницк Нолтеом и Сцоттом Мехловитзом. Ако тражите филм који ће вам помоћи да се зауставите, направите паузу у махнитом ритму и размислите о свом животу, “Пеаце Варриор” је оно што вам је потребно. Лена ће испричати о момку по имену Дан Миллман, који изгледа да има све да буде најсрећнији: награде за атлетска достигнућа, пријатеље, журке, девојке ... Али цео његов бивши свет се распада након сусрета са странцем по имену Сократ. Он подучава човека са незрелим умом да не заборави на средства када идете на циљ, позива да слушате себе него да трчите за идеалима, помаже му да се смири и схвати шта он заиста жели - појединца, који није дужан никоме ништа да докаже.
  3. "Вилд" са Реесе Витхерспоон. Филм у режији Јеан-Марца Валлееа такође се заснива на књизи - роман Цхерил Стреид, Вилд, опасан пут као начин да се нађе, постао је књижевна основа. Цхерил је сломљена разводом од мужа и смрћу њене мајке толико да више не може остати код куће. Да би закрпила тешке менталне ране, она сакупља исти тешки ранац и креће опасним путем највећих делова Сиерра Невада и планине Каскад. У заједници са природом, она тражи одговоре на питања из прошлости: каква је била кћерка, која жена? Зашто сте тражили утјеху у алкохолу и дрогама? Филм “Дивљи”, који на први поглед изгледа као шематски филм о проналажењу себе, заправо је много дубљи посао који самопознавање даје јак бол - и то не само духовно.
  4. "Спасење" са Полином Грисхина и Каролином Грусхком. Најнеобичнији филм наше компилације је домаћи, снимљен од стране Ивана Вирипаиева - једног од најоригиналнијих редитеља и драмских писаца нашег времена. Пољска монахиња Ана има 25 година, од којих је половина провела у манастиру. Њен приступ великом свету је заиста невероватан за њу: Ана путује у планински Ладак, тибетански део Индије, да служи мисију у католичком храму, изгубљена међу будистичким светом. Као магнет, Тибет привлачи све оне који траже: музичаре, уметнике, беспослице, болеснике ... А Анна, која је за њу физички болесна у чудној клими, ухвати тај талас и не боји се да отвори своје срце туђој култури да би схватила најважнију ствар о себи.
  5. "Седам година у Тибету" са Брадом Питтом и Давидом Тхевлисом. Још један "тибетански филм" наше колекције снимио је класик француског кина Јеан-Јацкуес Аннауд делимично у тајности - дуго времена нико није знао да филм садржи 20 минута материјала који је заправо снимљен у светом Тибету. Поред тога, Јетсун Пема, сестра Далај Ламе, која је глумила мајку, а тиме и мајку, такође се појавила на снимци. Други светски рат. Војник Хеинрицх напушта своју трудну жену и одлази на Хималаје, али се први покушај пењања показао неуспјешним: лавина затвара пут, присиљавајући га да се врати у логор. У шаторском кампу група је ухапшена као представници непријатељске државе, а Хеинрицх се налази у заточеништву. Изненадно бекство и дуга лутања довели су га до изгубљеног и скривеног града Лхасе, где је и сам срео Далај Лама.
  6. "Еат Праи Лове" са Јулијом Робертс и Јавиер Бардем. Чим су овај филм назвали по роману Елизабетх Гилберт, приручник за богате домаћице и слаткиш за одрасле дјевојке. И што је више епита- та овог филма, то је већи интерес публике за ову светлу причу о кризи средњих година и превазилажењу унутрашњих разлика. Једног дана, Елизабета схвата да она не живи онако како је одувек сањала. И осећа да је тренутак "бацити све" коначно дошао. Елизабета одлази у Италију да ужива у храни, у Индији како би научила будизам, а Балију да тражи хармонију. Ова лагана и углавном сјајна мелодрама је одличан филм за оне којима је потребан предиван и инспиративан пример за почетак нове фазе живота. Иначе, филм ће бити занимљив и онима који ће путовати Елизабетином стазом: у филму ћете наћи много савјета о томе која мјеста не би требало оставити изван пажње, на примјер, Сан Цриспино гелатери у Риму, Остериа делл'Антикуарио цафе и ресторан Санта Луциа.

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send