Јога читање

Икигаи: како заузети своје мјесто у животу

Pin
Send
Share
Send
Send


Јапански израз "Икигаи" се често преводи као "одредиште".

Ова техника је један од многих кључева главног талента скривеног у човеку. Као и сви ови кључеви, он има потенцијал да вам отвори место где ћете се осећати што органскије могуће. Ова техника се зове "Икигаи".

Јапански израз "Икигаи" се често преводи као "одредиште". Његово финије разумевање је оно за шта се ујутро пробудите. То може бити не само циљ живота, већ и хоби и неки посебан ритуал - на пример, шољица ароматичне кафе за доручак.

Али ако желите да разумете шта треба да урадите да бисте пронашли своју нишу на овом свету, позивамо вас да одговорите на следећа 4 питања:

  1. Шта волим да радим?
  2. Шта је добро у мени?
  3. За шта ће ми платити?
  4. Шта је људима потребно?

Одговорите на свако опуштено питање: све што вам падне на памет. Дајте себи дан или три дана за свако питање, записујући нешто ново кад год дође.

Питајте пријатеље за оно што би вам платили. Шта, по њиховом мишљењу, добијате најбоље. Одговори се могу поновити - и то је добро.

Само када прикупите максималан број одговора за свако питање - распоредите их на 4 стране листа, као што је приказано на дијаграму:

Сада пронађите све речи које се поклапају у паровима категорија: шта волим да радим и шта могу да урадим = страст. Учините то са сваким пар питања.

Сада када сте израчунали своју "страст", "мисију", "посао" и "позив" - изаберите међу њима оно што се понавља у све четири тачке. Шта треба да радите сваки дан да бисте осетили живот испуњен смислом.

Фото: лифе.ис.јуст.амазинг / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send