Филозофија

Како ускладити коренску чакру? Асане и препоруке о начину живота.

Балансирајте Муладхару - и осетите талас енергије.

Прва Муладхара чакра (коренска чакра) је главна, јер од ње не зависи само стање осталих шест чакри, већ и наш живот у целини.


Локација: подручје препона
Боја: ред
Елемент: ланд

Прва Муладхара чакра (коренска чакра) је главна, јер од ње не зависи само стање осталих шест чакри, већ и наш живот у целини.

Ова чакра повезује особу са материјалним свијетом, даје му осјећај стабилности и сигурности. Муладара подржава у човеку жељу за радом, да обезбеди себи потребу. То такође утиче на сексуални живот власника. Али она је вероватније одговорна за сексуалну репродукцију, а не за свест о својој сексуалности (то је задатак друге чакре).

Уравнотежени Муладхара чини особу чистом и невином. У исто време, он се осећа сигурним, срећан је у послу, чврсто стоји на земљи. Људима са здравом Муладхара је тешко разбијати се, тешко их је манипулисати. Активност, радозналост, марљивост - то су њихови типични знаци.

Неуравнотежени Муладхара доводи до промискуитетних сексуалних односа, гинеколошких болести. Појављује се прекомјерна тежина, апатија, неспремност да се брине о себи, такви људи често пате од депресије. Несреће им се стално дешавају.

Муладхара хармонизатион

  • Ароме: пачули, сандаловина, цимет, кадуља и кедар.
  • Камење: јаспер, рубин, гранат, турмалин, оникс.
  • Асане: Пасцхимоттанасана, Уттанасана, Уткатасана, Прасарит Падоттанасана, Тадасана.

Покушајте се више кретати: спорт, чишћење, ходање ће увелике побољшати ваше стање. Такође покушајте да се окружите црвеним предметима, једите црвену храну. Често хода у природи, хода боси по земљи.

Унапређење чакре може се пратити до осећаја енергије, добре отпорности на болести, снаге, радости, доброг расположења.

Пхото: _андреаиога_

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...