Јога читање

Како име особе у његовом животу

Какав је значај броја слова, звука самогласника и ритма имена за живот особе?

"Значење имена има велики утицај и на његовог власника и на друге људе. Од звука слова и речи коју сачињавају, мистика може много да разуме о карактеру и судбини особе. Интелигентна особа обично добија идеју о имену из звука слова која чине: да ли је лијепа или ружна, мека или тврда, сугласна или дисонантна, али не зна што га чини тако да само разумијевање зна зашто.

Писма, појединачно или заједно, изговарају се глатко или тешко и имају одговарајући ефекат и на особу и на другу. Глатка и мекана имена имају благи ефекат на звучника и слушатеља, док тврда имена имају супротан ефекат. Човек природно назива меке ствари глатким именима, а тврде ствари тврда имена, као што су "цвет" и "камен", "крзно" и "кремен" и тако даље.

Језик, а посебно име, говори о класи људи и карактеристикама породица, заједница и раса. Самогласници играју велику улогу у имену и његовом утицају. "Е" и "И" означавају женски квалитет нежности, милости, мудрости, лепоте и рецептивности; "О" и "У" су мушки квалитет моћи и изражавања. "А" изражава савршенство у којем су оба ова квалитета концентрисана. Приликом састављања имена, ови самогласници дају ефекат који одговара њиховом месту у имену, било на почетку, у центру, или на крају.

Утицај ритма усађеног на име производи ефекат и на ентитет који је он одредио и на оне који га називају тим именом. Уједначеност ритма даје равнотежу, док неједнакост узрокује губитак равнотеже. Лепота ритма краси карактер човека.

Под ритмом се мисли како име почиње и како се завршава, слогови су равномерно или неравномерно лоцирани тамо гдје је стрес. У зависности од тога да ли стрес пада на почетак, средину или крај имена, он мења ефекат који игра улогу у карактеру и судбини особе. Ритам имена сугерише најважнију ствар у животу: равнотежу или њен губитак. Недостатак равнотеже даје инфериорност карактера, изазива несрећу у животу. Број писама игра велику улогу у име особе. Паран број говори о лепоти и мудрости, а непаран број показује љубав и моћ. "


Хазрат Инаиат Кхан "Мистицизам звука", Издавачка кућа Спхере, преводилац Алекандер Микхалковицх.

Фото: хиптриптипс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...