Филозофија

Како пронаћи дестинацију

Pin
Send
Share
Send
Send


Не знате како да будете корисни свету? Надамо се да ће наш савет помоћи да сазнамо.

Уочи нове године је вријеме када вјерујемо у чуда, у наше најбоље, када анализирамо себе, пут путујући и покушавамо радити на буговима. Али шта ако још нисте пронашли свој позив? Шта ако се не осећате као део нечег већег, ако не знате како можете бити од користи овом свету?

Нова година је заиста дивно време за постављање таквих питања. Надамо се да ће вам наши савјети помоћи да пронађете праве одговоре.

  1. Шта хоћу. У модерном свету, стереотипи владају да су богатство и слава главне компоненте среће. Али запитајте се, колико вас познаје богате и славне људе који не пате од усамљености, опсесивне пажње, равнодушности према својој личности и појачане пажње на свој банковни рачун? Да ли знате многе беспрекорне лепоте са нормалним самопоштовањем? Чињеница је да новац није срећа, без обзира колико отрцано звучало. Покушајте да одбаците све те ставове, који су вам годинама постављени у рекламама и глупим филмовима. Покушајте да схватите шта желите за вас? Можда љубав? Тешко да за ово морате бити холивудска лепота. Можда самоостварење? Мало је вероватно да треба да добијете много новца и да будете на свачији начин. Слава и новац су само пријатни стимуланс за его који никога није учинио истински сретним.
  2. Узми свеску. Наравно, потребно је време да се комплетира прва ставка. То ће бити процес, а можда и дуг - ово је нормално. Да би вам било лакше да се носите са задатком, предлажемо да добијете бележницу посвећену вашој потрази за собом. Запиши тамо, све што би могло бити од користи. На пример, листа жеља, чије извођење сањате. Какве квалитете сањате да развијете у себи? Шта вам се не свиђа? Како волети себе? Шта сте данас захвални? Такви записи савршено структурирају размишљање, помажу да се не изгубите у њиховим жељама и фантазијама.
  3. Пробајте. Покушај је увек застрашујући. Ми радије чекамо да једног дана све буде ријешено само од себе, него да напустимо зону удобности и будемо разочарани у нашим сновима. Неко може све 11 школских часова да се припреме за улазак у мед, у доби од 17 година да схвате да воле стране језике и подучавање. Наравно, то може бити болно, али прије или касније сигурно ћете пронаћи оно што тражите. Не задовољавајте се мање, немојте се бојати покушати, покушати, тренирати и правити грешке. Све ово говори само о ономе што тражите, што значи да ћете наћи
  4. Будите захвални за садашњост. Можда најтеже. Како можете бити захвални када се осећате чудно на свету? Како можете да будете захвални, ко не успе, за шта год хоћете? Све то је заиста тешко, потрага за собом може бити болна - не поричите свој бол, тугу и меланхолију, узрујани сте и имате право на то. Али погледај назад. Можда постоји нешто у животу које заслужује ваш осмијех? Мекан изглед ваше мајке, сунчани дан, бака са палачинкама, кихани пас ... Покушајте да приметите добро, то ће убрзати процес самоодређења
  5. Усмерите се на добро. Окружење нам може дати снагу у кључном тренутку. Када смо депресивни, склони смо да сарађујемо са депресивним људима, читамо депресивну књижевност, гледамо безнадежне филмове. Чини нам се да нас тако разумију. Можда стварно требате дати времена и узнемирити се од срца. Али немојте пропустити тренутак када се требате спојити како се не би утопили у тјескоби. Затим комуницирајте са онима који вас подржавају, који стварају неку врсту покрета, који вас инспирише позитивним мислима. Не дозволите да вас вртлог очаја и сумње сиса

И што је најважније, запамтите и верујте да ће вам све успети. Будите љубазни, отворени, живите са лаганим срцем - ваша срећа ће сигурно пронаћи пут за вас.

Фото: сјанаелисе / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send