Филозофија

Како пронаћи хармонију са својим властитим тијелом. Типс Ецкхарт Толле.

Pin
Send
Share
Send
Send


Што више свести усмеравамо у наше унутрашње тело, то светлија светлост у нама постаје светлија.

Много векова људи су покушавали да пронађу спасење или достигну просветљење, одвајајући се од својих тела. Они су практиковали одбијање чулних задовољстава, поста, аскетске праксе, чак и повреде тела, надајући се да ће им то омогућити да духовно расту. Неки су чак покушали да изађу из свог тела, уђу у стање транса и концентришу се на осећаје изван тела.

Ецкхарт Толле је сигуран: трансформација пролази кроз тело, а не иза њега. Међутим, тело које видимо и додирнемо је само љуска за невидљиво унутрашње тело које нас повезује са свеприсутним животом. Што више свести усмеравамо у наше унутрашње тело, то светлија светлост у нама постаје светлија.

Како да ваше тело постане пуноправни учесник у унутрашњој трансформацији?

  1. Успоставите контакт са својим унутрашњим телом. Задржите дио пажње изнутра, не допустите му да се у потпуности окрене вањском свијету. Осетите своје тело као јединствено енергетско поље, као најсјајнију манифестацију садашњег тренутка. То се може урадити истовремено са другим активностима: на пример, уђите у своје тело, стојите у гужви или у реду. Уместо да напољу трошите пажњу и енергију, претворите је дубоко у себе. Свјесно дисање ће бити један од најбољих начина да се то уради. Гледајте како ваздух улази и излази из тела, како се стомак уздиже и пада. Затворите очи и осећајте се уроњени у блиставу супстанцу - море свести. Удахните ово светло, осетите како испуњава цело тело и чини га сјајним.
  2. Научите да опростите. Покушавајући да се окренете свом унутрашњем телу, можете да осетите анксиозност и нелагодност, кривицу или огорчење. Ецкхарт Толле верује да се неопростивост манифестује на овај начин. Може бити усмерена на друге или на себе, у ситуацији или околности које ваш ум одбија да прихвати. Овај осећај се чак може усмерити у будућност - на крају крајева, његова несигурност и недостатак контроле изазивају забринутост за ваш унутрашњи глас. Опраштање вам омогућава да се ослободите незадовољства и увреде, елиминишете препреке на путу виталне енергије.
  3. Не акумулирајте време у сопственим ћелијама ума и тела. Што потпуније осећате своје унутрашње тело, што дубље осећате везу са садашњошћу, то мање утиче на вас прошлост и будућност. Способност ћелија за самообнављање се повећава, а ваше спољашње тело стари много спорије, остајући у хармонији са унутрашњим телом.
  4. Ојачајте имуни систем. Покушајте сваке ноћи пре него што одете на спавање и свако јутро одмах након што се пробудите да урадите специјалну медитацију. Лезите на леђа и затворите очи. Фокусирајте се на руке, руке, ноге, стопала, груди, стомак, главу. Држите пажњу на сваком делу тела око петнаест секунди, осетите енергију живота која тече кроз њих што живописније могуће. Онда пустите пажњу као талас неколико пута кроз тело од стопала до главе и назад. Осетите енергетско поље вашег тела као једно поље енергије, држите се у стању присутности.
Проналажење хармоније са вашим унутрашњим телом не само да вам омогућава да се у потпуности осетите у садашњем тренутку, да се повучете из негативног гласа ума. Ово утиче на спољашње тело: ваше здравље се побољшава, старење успорава, креативна енергија испуњава вас. Живи у хармонији са својим телом!
Једини разговор Ецкхарта Толлеа у Москви одржаће се 30. септембра у Цроцус Цити Халл-у, сви детаљи о догађају су овдје. Фото: сеониа / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send