Јога читање

Како пронаћи интегритет и унутрашњу слободу

Научите вјеровати животу и довести га у савршену равнотежу.

Не покушавајте да одједном угасите свој живот; радите вежбање сваке недеље, и научит ћете како да се боље ускладите са собом, да будете присутнији и свјеснији свијета око себе.

  • Нађите 30 минута, током којих можете бити сами, и нико вам неће сметати.. Седите у пријатно и удобно место у бележници, оловци и свећи.
  • Запали свећу, да бисте назначили да сте у светом простору. Свијећа симболизира пламен унутарњег свједока. Дишите дубоко, затворите очи и опустите се на неколико минута.
  • Запамти све што си радио прошле недеље.. Сјетите се свега овога што је било повезано са вашом дхармом (дужношћу). Како сте служили својој породици, заједници и себи? Које су ваше обавезе? Који су то етички изазови са којима сте се суочили и како сте их решили? Напишите своје одговоре у биљежницу.
  • Када ће се сва сјећања завршитикоји се односе на дхарму, мислите о арти (просперитет). Шта сте радили ове недеље за живот? Шта сте учинили да одржите своје здравље? Запишите одговоре и све што вас занима у том погледу.
  • Размислите о ками (задовољству). Шта сте урадили само да бисте створили већу радост у свом животу и широм света? Која су била ваша највећа задовољства? Твоје најјаче жеље? Да ли сте успели да их спроведете? Запишите своје мисли.
  • Затим запишите акције које су изведене ради мокше (ослобођење). То може укључивати јогу, медитацију, молитву, пјевање, читање духовних књига или само-истраживање. Да ли сте осетили слободу? Који се аспекти вашег живота осјећају скучени, неслободни? Шта треба да урадите да бисте се ослободили? Запишите одговоре.
  • Када завршите све пурусартхе, анализирајте равнотежу између њих. Погледајте ваше белешке и забележите шта је ваш фокус на овој недељи. Који дијелови вашег живота нису привукли пажњу? Можда се превише концентришете - или не, на било које подручје? Које су последице ваших приоритета? Формулишите једноставну изјаву о томе како се пурусартха манифестовао у вашем животу. На примјер: „Ове недјеље сам се јако потрудила да се носим са својим обавезама, али имала сам осјећај да носим тежак терет. Уживао сам у већини комуникација с пријатељима.
  • Коначно, одредите намеру за следећу недељу.. Може се односити на све пурусартхе - или се можете усредсредити на једну или две које су посебно потребне вашој пажњи. Напишите намеру у бележницу. Онда изговорите - прво наглас, а затим себи. Затворите биљежницу, разнесите свијећу и полако се вратите на свој дан с новим разумијевањем приоритета ваше душе.
Фото: травелинладиес / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...