Филозофија

Како уравнотежити чакре

Pin
Send
Share
Send
Send


Шта конкретно треба да се уради ако је нека од ваших чакри у неравнотежи?

Чакре су кључни концепт у јоги. То су енергетски центри кроз које тече животна сила. Ако су у равнотежи, онда енергија слободно циркулише, особа је хармонична и срећна. Неравнотежа чакри доводи до усамљености, необјашњених болести, осјећаја да нешто није у реду с вама и да не припадате овом свијету. Зато је праћење важности чакри толико важно. Ако је у животу дошла црна пруга, можда је време да дијагностикујете ваше чакре и проверите да ли је неко од њих неисправан.

Наравно, морате разумети да је редовна пракса јоге основна гаранција да ће ваше чакре бити у реду. У току асана, пранајама и медитација, уклањамо клипове унутар тела, који ометају слободно кретање, баве се комплексима и тјескобама. Стога, прва препорука је да практикујете јогу на непрекидној основи. Чак и ако вам је то тешко, проведите најмање 20 минута за најједноставније асане - то ће покренути процес опоравка.

У овом чланку нећемо разматрати питање како дијагностиковати чакре за неравнотежу. Разговараћемо о томе шта конкретно треба да се уради ако је једна од ваших чакри неисправна.

  1. Муладара (Роот Цхакра). Налази се у подножју кичме и одговоран је за осјећај утемељености. Оно персонифицира основне људске потребе - осјећај сигурности, стабилности, сигурности. Да би вратили ову чакру, поновите следећу потврду после медитације: "Сигуран сам. Све ће бити у реду са мном. Универзум ме воли." Такође је корисно радити са земљом: радите у башти или само водите рачуна о собним биљкама. Дотакните земљу често, проводите време на трави. Сазнајте више о томе како ускладити коренску чакру.
  2. Свадхистхана (сексуална чакра). Налази се изнад пубиса и одговоран је за задовољство, сексуалност, креативност, страст. Када је избалансирана, ми лако дајемо и прихватамо љубав. Ако је чакра у неравнотежи, поновите потврду: "Знам како да волим. Ја мирно прихватам љубав. Спреман сам да будем срећан." Покушајте да уђете у интимне односе само са онима које волите. Избегавајте промискуитетни секс (жеђ за њима настаје управо због неравнотеже). Прочитајте више о томе како ускладити сексуалну чакру.
  3. Манипура (цхакра соларног плексуса). Налази се у подручју соларног плексуса и одговоран је за самопоштовање. Ако постоје проблеми са њим, поновите следећу потврду: "Убеђен сам у себе. Знам шта радим. Знам да је оно што радим исправно." Уверите се да ваше тело има довољно витамина Д. Проведите време са онима који вас подржавају. Такође вежбајте овај комплекс асана за поверење.
  4. Анахата (Хеарт Цхакра). Одговоран за емпатију и саосећање. Када је Анахата у равнотежи, ми смо способни за безусловну љубав. Да би уравнотежили чакру, поновите: "Ја примам и дајем љубав, а да не тражим ништа заузврат." Покушајте показати осјећаје онима које волите, искрено их радите. Загрљај, брига је оно што ти треба. Можда има смисла имати кућног љубимца. Такође вежбајте ову секвенцу асана на отварању груди.
  5. Висхуддха (грло Цхакра). Одговоран за успјешну комуникацију. Балансирана грлена чакра помаже да се лако комуницира, људи разумеју шта желите да им пренесете, имате диван глас. Ако често лажете или говорите нејасно, поновите ову тврдњу: "Имам диван глас. Сигуран сам у оно о чему говорим." Такође носите тиркизни накит. Овај камен помаже да се ослободимо лоших навика, дајемо енергију. То је неопходно свима који раде са великим бројем људи, укључујући и оне који не воле.
  6. Ајна (Треће око). Ова чакра треба да буде уравнотежена ако желите да развијете интуитивне способности. Да бисте то урадили, поновите потврду: "Вјерујем себи." Такође вежбајте визуализацију. Пажљиво погледајте фигуру, затим затворите очи и покушајте да је детаљно представите. Постепено бирајте сложене облике. Иди од једноставног геометријског до мандале и иантре.
  7. Сахасрара (Цровн Цхакра). Налази се у круни и персонифицира вашу Божанску суштину. Када је балансирана, осећате се као део целине. Да би се постигло ово стање, поновите: "Све је повезано. Ја сам део бесконачности." Випассану можете вежбати и током дана - проводите је у тишини.

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send