Јога читање

Како постати начин на који сте одувек желели

Pin
Send
Share
Send
Send


Неуробиологија већ зна одговор.

Мислим да је време да изађемо из сенке и да кажем гласним гласом: Желим да се заљубите. Не мислим на пролазну страст, већ на дубоко и свеобухватно осећање љубави - на љубав према себи или нашем свету коју желимо да видимо у стварности.

Разлог за то је једноставан. Љубав је снажан мотиватор. Хемија мозга љубави се разликује од хемије коју производимо у режиму преживљавања.

Љубавни напитак излучен у средњи мозак ствара везе у свим сисарима. Осјећајући љубав према нашем идеалу, ми се кемијски комбинирамо са новом верзијом нас самих.

Запамтите како се то дешава када се заљубимо у неког другог (или барем размислимо о томе) - можемо скочити преко небодера да поново видимо вољену особу. Нема хитног посла, нема претходних планова који су довољно значајни да их не промене, остављајући у нашем животу место за љубав.

Овако треба да се одвија овај процес менталног развоја нове верзије нас самих. Морамо се заљубити у ову нову визију нас самих, са овом сликом, тако да нас никада не би уморио, досадио.

Ми смо сви у току. Увек треба да осећамо да желимо да будемо једно са нашим новим имиџом и да комуницирамо са њим што је чешће могуће. Морамо се ујединити са обрасцем мишљења који ће нас стално инспирисати, охрабривати и исцјељивати.

Напокон, стварање нових синаптичких веза је креативан и радостан процес. Све животиње у природи показују максимум разиграности и радости на почетку свог развоја, када формирају нове синаптичке везе на великој скали.

И као што се ми, када се заљубљујемо, објекат наше љубави види као савршено утјеловљење свега што је чисто и истинито, то је осјећај који морамо осјећати за будућност за себе. Уосталом, шта би било поента у свему овоме да нисмо тежили савршенству?

Како се иначе можемо мотивисати да проведемо на једном мјесту неколико сати, потребних за размишљање и размишљање о било чему осим идеала? Зашто поставити себи циљ који не желите постићи? Можда ово није баш оригинална идеја, али верујем да све што је вредно предузети треба да се уради што је могуће боље. Можете бити сигурни да не говоримо о некој врсти "дизалице на небу", коју гледамо у ружичастим наочарима, или о типичном ставу "помоћи себи".

Заиста верујем да ако намеравамо да посветимо време менталном развоју новог идеала који имамо у фронталном режњу, да би ова идеја постала реалнија за нас од спољашњег окружења, слика коју ћемо држати пред нашим умом не би требало да буде ништа више него осим најразвијеније верзије о томе ко смо или шта можемо да замислимо - да ли показујемо префињенији концепт стрпљења, одлучности, здравља или захвалности.


Одломак из књиге Јое Диспензе "Развијте свој мозак. Како преобликовати ум и остварити сопствени потенцијал"

Фото: инспиринг_вандерерс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send