Филозофија

Љубав минимализма? Знаци да сте отишли ​​предалеко

Постоји негативна страна минимализма. Ево неких знакова да сте превише одузети.

Нема сумње да је ослобађање од свих непотребних ствари у вашем животу веома корисно: више простора, више јасноће, више самопоуздања да ствари које вам припадају заиста требају и служе вашим циљевима. Међутим, минимализам има и лошу страну - а испод приказујемо неколико знакова да сте превише одушевљени:

1. Почињете да говорите свима о свом новом начину живота и “регрутовању” у своје редове.

Знате ли колико је неугодно када вам нетко каже о свом новом хобију, али вас уопће не занима? Можда неко тако мисли о вашем минимализму. Ако је неко заинтересован за ваш живот, он ће вам поставити питања. Нема потребе да се ова информација приморава на њу.

2. Комшије вас не толеришу, зато што их стално питате за нешто.

Престани гњавити сусједе! Сјајно је што вам минимализам даје приступ менталном и физичком простору; Међутим, није добро што стално куцате на нечија врата тражећи уређај који сте избацили прошле недеље.

3. Завидите када неко има мање ствари од вас.

Сада сте љубоморни на оне који имају нешто ново и модерно. Сада се узнемирите ако имају више празних углова и полица код куће него ви.

4. Ваши гости немају шта да седе.

Отарасите се свих столица у кући? Ако желите да гости и даље долазе код вас, побрините се да имају где да седну - на пример, на јастуцима или врећама. А за старије рођаке ипак би било добро да напусте софу.

5. Ви стално купујете најнужније.

Врло је кул да се ослободите непотребних - али често и најнеопходније ствари долазе под врућу руку. Не бацајте тостер сваког викенда - да бисте у понедељак схватили да вам је потребан нови.

6. Ваш партнер се боји да нешто купи.

Ово је класичан знак да сте отишли ​​предалеко. Када је свака куповина вашег партнера попраћена страхом (што кажете?), Време је да промислите своју визију онога што је укључено у концепт "непотребно".

7. Идеалан викенд за вас - ово је анализа стана. Опет ...

Зар ниси то већ урадио прошлог викенда? Боље је проводити вријеме с вољеним особама, него са смочницом.

8. Не желите да имате партнера - он заузима превише простора.

Ако не идете на састанке, јер друга особа може пореметити чистоћу вашег дома, можда је вриједно размотрити ваше погледе - то је већ мало превише!

Фото: унспласх.цом/@бреатхер

Погледајте видео: (Децембар 2019).

Загрузка...