Филозофија

Зашто гријех не може промијенити нашу душу

Pin
Send
Share
Send
Send


Можемо се изгубити у џунгли зла, али без обзира на то колико гријеха можемо имати, они неће промијенити нашу вјечну и божанску природу.

Једном сам упознао старца који је живео близу Сијетла. Седео сам на обали, размишљајући о огромним пространствима океана. Изненада, моја радосна држава се смирила, огладнила сам и отишла до најближе фарме да купим неке трешње. Ружичасти шеф изгледао је веома срећан и срдачно ме примио. Одједном, божански импулс се спустио на мене, и ја сам му рекао: "Пријатељу, изгледаш срећно, али имаш скривену патњу у себи." Питао је: "Видите ли будућност?" Одговорио сам: "Не, али говорим људима како да то поправимо."

Тада је рекао: "Сви смо ми грешници, и Господ ће бацити наше душе у паклену ватру и сумпор."

Одговорио сам: "Како невидљива и бестјелесна душа човека може да се запали у паклу?" Био сам изненађен када је љутито поновио: "Сви ћемо горети у пламену." Одговорио сам: "Да ли вам је Бог послао телеграм да ће нас спалити у пакленој ватри?" Старац је био још више узбуђен.

Да бих га смирио, променио сам тему и питао: "Да ли вам је ваш зли син изазвао несрећу?" Моје речи су га изненадиле и он је признао да није могао да поучи свог сина и сматрао га непоправљивом особом. Та туга је спалила његову подсвест као паклену ватру.

Рекао сам: "Имам лекове који те могу излечити." Старчеве очи су сретно блистале и он се насмијешио. Онда сам, са извесном мистеријом, као да сам открио велику тајну, шапнуо му: "Имаш ли велику пећ са жеравицом?"

"Наравно да постоји", рекао је и одмах упитао сумњичаво: "Шта то имплицирате?" "Не брините", рекох охрабрујуће. "Мој предлог ће зауставити све ваше невоље."

Коначно се смирио, одговорио је: "Хајде."

"Дакле," рекох. "Спали ову пећ са пећницом црвеном врућом. Имате ли јак конопац и два поуздана пријатеља који вас неће одати?" Он је одговорио: "Наравно да постоји." Онда сам рекао: "Зови свог сина овде. Заједно са својим пријатељима, завежи му руке и ноге и баци га у врућу пећницу."

Старац је био изван себе од беса! Он ме је стиснуо песницом, викао је: "Јеси ли ти копиле! Да ли је овај случај чуо да би отац требао спалити свог сина у пећи, чак и најжешћи?"

Мирно сам се успротивио: "То је управо оно што сам очекивао да чујем од вас. Где сте ви, особа, узели овај инстинкт љубави, ако не од Небеског Оца? Ви сте отац и мрзите окрутну идеју да можете да спалите свог сина живог и Како бисте могли да мислите да Небески Отац, чија је љубав бескрајно виша од ваше и који је створио родитељску љубав, може да спали своју децу у паклу сумпорне ватре? "

Старчеве очи су биле натопљене сузом кајања. Он је узвикнуо: "Сада разумем да је Небески Отац Бог који воли!"

Ми кажњавамо себе својим злим делима и награђујемо се добрим делима.

Гријех неће промијенити душу. Ми, створени на слику Божју, можемо се изгубити у џунгли зла, али без обзира на то колико гријеха имамо, они неће промијенити нашу вјечно и божанску природу. Гријех је краст који је покрио савршену и вјечну душу, створену на слику Бога. Медитација чисти ову красту, а испод ње открива савршену душу.

Парамаханса Иогананда "Карма и реинкарнација", "Издавачка кућа" Е ", 2017

Фото: унспласх.цом/@јакемелара

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send