Филозофија

Зауставите га: 10 ствари које вас спречавају да постанете успешни

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако радите много, али још увек нема резултата, можда правите једну од ових грешака.

Успех је деликатна ствар. Многи људи све своје животе имају тенденцију да се одвијају у друштву, да имају много новца, да буду славни, да би коначно схватили да то уопште нису жељели. С друге стране, успјех није увијек само о егу и комплексима: нема ничег лошег у животу у просперитету, има пријатеље, ужива у благодатима и осјећа се угодно. Ако вам се чини да пуно радите, искрено покушавате да промените свој живот на боље, али нешто као да вас не пусти, можда правите једну од ових грешака.

  1. Прекомерни напор. Парадоксално, понекад претерани напори имају супротан ефекат и ништа се не дешава. Уместо жељених резултата, једноставно се уморите и постанете мање ефикасни. Ако се осећате покренутом и погнутом под стресом, зауставите се. Узмите одмор, изађите у шуму, окупајте се, уживајте у ароматерапији, опћенито, дајте себи мјесто за успоравање. Не бојте се да ће овај период бити непродуктиван. Напротив, моћи ћете да рестартујете, усавршите стратегију свог рада, уздигнете се изнад ситуације и наставите са новим силама.
  2. Потреба за удобношћу. Још један парадокс: што више покушавамо постићи удобност, то нам се више измиче. Можда вас живот тестира на снагу, не да бисте одузели материјална добра, него да покажете да у животу има важнијих и лепших ствари од сталне потраге за резултатима.
  3. Жеља за популарношћу. Запитајте се: "Зашто желим да будем успешан?" и покушати одговорити изузетно поштено. Зато што ћете постати популарни? А популарност ће вам дати љубав која недостаје? Али јесте ли сигурни у то? Многе познате личности су усамљене и јадне, без обзира колико су лепе. Не ради се о спољашњој љусци. Није потребно трошити енергију на прилагођавање нечијим идеалима лепоте, неће вам дати љубав. Почните са бригом о себи, прихватите себе, радите на себи, не зато што ће резултирати стотинама воли, већ зато што ће то бити корисно за вас. Ово је дуг процес, зато узмите времена.
  4. Покушај молим. Наши родитељи, пријатељи, колеге, бивши могу бити одличан мотиватор. Због њих ћемо покушати да померимо планине. Докажимо да заслужујемо љубав, да не заслужујемо издају, да смо добри. Ово је опет замка. Права љубав, она ништа не тражи, једноставно зато што јесте. Наравно, родитељи ће бити задовољни ако ће њихово дијете имати јаку позицију у друштву, а супружник ће бити задовољан што у близини има лијепу жену, али то не би требало да буде главни мотив вашег живота. Жеља да се удовољи је клизава стаза која вас може одвести далеко од вашег "ја".
  5. Процрастинатион Одлагање у нашој крви. Чињеница је да је лимбички систем, који се развио милионима година, одговоран за одуговлачење, а за логику и дисциплину - префронтални кортекс, веома млад, није стар више од хиљаду година. Зашто онда неки људи могу направити планове и слиједити их, док су други ометени различитим факторима? Поента је у пракси. Дисциплина се може напумпати као мишић. Водите дневник, такозвану "листу обавеза", шта треба да урадите сутра, током недеље, ове године. Раздвојите задатке на подзадатке, поставите себи времена за рад, током којих ништа нећете ометати. Рангирајте ствари по редоследу важности, али ако сте изненада уморни, узмите најједноставније и не идите на Фацебоок. Немојте мислити: сутра ћу то урадити. Само се бави послом. Треба да напишете диплому? Отворите Ворд и погледајте празну страницу ако је потребно, али немојте рећи "сутра".
  6. Сумње. Снови се не дешавају. Тешко да сте сањали шта је немогуће унапријед. Ако се зовете Полина, имате 14 година и желите да постанете астронаут, онда имате потенцијал, о коме нико не зна, осим вас. Никад не сумњај у себе. Сваки пут када вам у глави звучи неугодан глас, подстакнете: нећете успети, видели сте се у огледалу, мирно му кажете: "Умукни!" (Ово је у екстремним случајевима ако настави да терорише).
  7. Животна средина. Веома је важно с ким комуницирате. Ако тежите да постанете инструктор јоге, а ваши пријатељи су дјечаци из сусједног дворишта, онда су, наравно, ваше шансе мале. Нашим пријатељима посвећујемо велику количину времена и енергије - наравно, то утиче на нас. Ви сами вероватно знате све ово, улов у другу: како се опростити од оних људи који се више не уклапају у ваш животни стил, какав је то став потрошача? Ово питање је такође слабо. Наравно, не треба да прекидате везе са свима који се не уклапају у ваш нови систем вредности. Новопечени вегетаријанци могу бити пријатељи са месоједима. Али ако осећате да вас особа вуче доле, да не жели да прихвати ваше промене - то је добар разлог да се распрши и да не буде мучен осећањем кривице.
  8. Драма + текући догађаји. Многи људи воле да драматизују, онда је њихов живот испуњен посебним значајем, поприма додир светости, они постају "не као сви други". Али ако сањате да постанете успешни, морате само да растете и напуштате ову навику - иначе једноставно немате довољно енергије да превазиђете потешкоће. Искуства узимају много енергије. Али! То не значи да морате лагати себи и рећи: осјећам се одлично ако то није тако. Не негирајте негативне емоције - радите с њима. Анализирајте не на убод, већ на откривање извора проблема. Исто тако: будите опрезни с негативним вијестима, људима, књигама, са свиме што вас може узнемирити и избацити из трага.
  9. Нестрпљење. Понекад само треба да радиш напорно и глупо чекати. Ако желите постићи резултате по цијену минималних трошкова - ово је пут ка нигдје. Будите стрпљиви, вјерујте у себе, успјет ћете и не одустати.
  10. Недостатак комуникације. Однос са универзумом, са Богом, са самим собом. Ако мислите да би све требало да буде тачно онако како сте намеравали, то ће вас повриједити и често, јер је живот врло сложен механизам и све неће увијек ићи према вашем плану. Можете се одупрети томе, борити се, патити, или можете пустити, прихватити и стопити се с током. Чак и ако нешто не иде према вашем плану, нећете бити узнемирени. Вјерујте свијету. Веруј да ти он добро жели. Ако сте марљиви, ако сте добронамерни, ако помажете потребитима, ако дајете љубав свету, пре или касније он ће вам одговорити заузврат.

Да резимирамо: све ове тачке су, наравно, важне. Али шта је најважније? Ово је ваш концепт успеха. Будите савршено лепи, имате дебели новчаник, спријатељите се са богатим бизнисменима, возите се по скупим аутомобилима и носите дијаманте у ушима? Јесте ли сигурни у то? Да ли је то стварно оно што желите?

Фото: евеинмотион / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send