Филозофија

Навике које ометају успјех

Спремни сте напустити уобичајени начин живота и изаћи из ваше зоне удобности?

Ако желите да будете успешни, морат ћете жртвовати нешто: одмор, доколицу, а понекад и пријатеље и хобије. Многи од нас свим срцем желе да постигну успех, али дубоко у себи нису спремни да се одрекну свог уобичајеног начина живота, да напусте зону удобности. Искрено одговорите на питање: да ли сам спреман да променим себе и свој живот ради успјеха? Ако је одговор да, онда је ту 10 навика које треба напустити прије свега да би се успјело.

  1. Деструктивно понашање. Неправилна исхрана, лоше навике, недостатак физичке активности - прва ствар која омета успјех. Чињеница је: када водите здрав начин живота, формирате веома посебан поглед на свијет, који је усмјерен на стварање, а не на уништење. Чим замените лоше навике корисним, приметићете да је постало много лакше да будете делотворни.
  2. Везаност за удобност. Након што сте кренули путем успјеха, морате бити спремни на чињеницу да неће бити директна и лака. Будите спремни да се носите са потешкоћама и напустите зону удобности. Не брините: чак и ако први пут будете уплашени и неудобни, након неког времена ћете се узбудити и потешкоћа ће само изазвати вас и темперамент.
  3. Друштвене мреже. Фацебоок и Инстраграм је прави усисивач који празни ваше време. Зависност од ових друштвених мрежа не само да вас тера да одуговлачите, већ и развија комплекс инфериорности и лишава равнотеже. Ако током сваког слободног минута почнете да листате новости, време је да се борите против ове навике. Заокупите се другим стварима - прочитајте књигу, уредите медитацију на крају. Ускоро ћете приметити да сте ослободили пуно времена, а ваше здравље је постало много боље.
  4. Жеља за задовољством. Ако желите да успете да добијете одобрење од других, онда ћете вероватно пропасти. Пре свега, немогуће је задовољити све, што значи да ћете потрошити огромне количине енергије на тугу и фрустрацију. Друго, неке одлуке захтевају ригидност и правичност, ако покушате да задовољите свакога и свакога, једноставно не радите оно што треба да урадите.
  5. Процрастинатион Одбацивање сутра онога што се може учинити данас је грех за сврсисходну особу. Овакво понашање се најчешће дешава када се плашите заузимања великог дела (диплома, поправка, губитак тежине). Чини се да све долази, вријеме ће доћи и ствари ће се некако ријешити, али то је лукава заблуда. Ако погодите мрежу одуговлачења, постоји један ефикасан излаз - почните мало. Напишите диплому? Само отворите Ворд. Да ли поправљате? Покријте под новинама. И тако даље.
  6. Сумње. Најчешће се јављају код људи као што су "бол из ума". Узмите навику понашања, а не размишљајте шта ће се догодити ако ваш план не успе. Ако идете до циља, онда је свака акција искуство које ће вам бити корисно. Замијените сумње самопоуздањем. Вежбајте позитивне афирмације: све ми одговара, ја сам јак, све ће бити у реду.
  7. Страх. Запитајте се: шта да изгубим? Много Онда почните да радите на поузданом плану који ће служити као сигурносни јастук. Ако је план у вашем случају немогућ, одлучите да ли сте вољни да ризикујете или не. Ако сте спремни - схватите да резултат можда није у вашу корист, и припремите се морално за такав сценарио. Али људи често немају много тога да изгубе. Не раде јер страх има велике очи. Ако заиста желите нешто, протјерајте страх и дјелујте.
  8. Викенд. Оштра истина живота: многим успјешним људима недостаје концепт "викенда". То не значи да се никада не одмарају, али у сваком случају то чине неколико пута мање од већине. Ово је једна од главних жртава коју особа плаћа за свој успјех. Јеси ли спреман за њу?
  9. Драма и токсични односи. Још једна жртва коју морате направити је негативна особа која стално улази у неку врсту проблема, настоји да вас доведе у драме и разне емоционалне приче. Не, нико не каже да је саосећање непознато успјешним људима: они једноставно немају времена и енергије да буду дио Санта Барбаре. Помажу, када могу да помогну, и не губе време на празне емоције и трачеве.
  10. Нестрпљење. Човјек се одједном не пробуди славан (чак и ако се то чини на први поглед). Сигурно је напорно радио и тешко се пробудио једног дана. Не захтевајте тренутне резултате од себе. Чак и ако се чини да је све стало, немојте престати, наставите да верујете и идите ка свом циљу. Не могу ходати - пузати. Једног дана све ће се поставити на најневероватнији начин.
Фото: истоцкпхото.цом

Погледајте видео: (Децембар 2019).

Загрузка...