Здравље

3 психолошка разлога зашто не губите на тежини

Pin
Send
Share
Send
Send


Разлог није слаба мотивација или не ефикасна дијета, већ у вашој глави.

Већина модерних жена је спремна да уради скоро све, само да би задовољила стандарде љепоте и прикупила тисуће корисника на Инстаграму. Они седе на тешким дијетама, редовно посећују теретану, обављају сложене математичке прорачуне како би правилно израчунали калорије. Али само неколицина остварује жељене резултате. Огромна већина је приморана да слегне раменима, не схватајући зашто на крају не изгубе тежину. Чињеница је да је разлог њихов начин размишљања. Ево три разлога који вас спречавају да се ослободите зависности од хране.

  1. Ставили сте превише ригидан оквир. Јасна намера је у реду, али ако изненада одлучите да ће се од сутра ваш живот драстично променити, онда је то директан пут ка стресу и каснијем распаду. Свака промена у свести јавља се постепено. Ако сте читав живот јели крофне и нисте се бавили спортом, онда се у једном дану нећете промијенити. Ослободите се фантазија о овоме: поента није слаба мотивација, већ чињеница да фундаментална промена не може бити тренутна. Уместо да се стављате на строгу дијету или да се присиљавате на исцрпљујуће тренинге, постепено прелазите на здрав начин живота. Будите попустљиви према себи, али не препуштајте се својим слабостима. Поставите минимум који се не може сломити - на пример, не једите ноћу или не једите брзу храну. Почните мало, постепено га претварајте у више.
  2. Не желиш да промениш свој живот. Наравно, желим да се пробудим једном прелепом, богатом и славном, али ово не ради. Ако желите да промените себе, морате променити навике, начин размишљања, можда чак и ваше пријатеље. Јесте ли спремни за ово? Ако не, онда немојте себи приговорити за циљеве који нису постигнути, највјеројатније, јако волите свој живот, ви то једноставно не разумијете, јер покушавате да испуните нечија очекивања. Ако вам не одговара како живите, морате се потрудити, постепено мијењати нешто на боље. Једите мало мање него обично, устајте рано, вежбајте јогу, прошетајте, искључите емисију док једете.
  3. Не прихватате себе. Ако желите да се промените само тако да вас неко цени и прихвати - то је директан пут разочарања. Чак и када достигнете жељени резултат, увидјет ћете да то није довољно, јер је то нешто друго. У шта? Цео живот да схватим! Мислити да нисте довољно лепи и да покушавате да га поправите, пут је нигде. Наравно, морате се бринути о себи и пратити, али не и градити га у култу. Погледајте у огледало и схватите да сте дивна особа. Немојте се поредити са девојкама из часописа - ово није лепота, ово је маркетинг. Човјек је заиста лијеп само кад је складан и сретан.
Фото: __лис__олесиа / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send