Филозофија

Спол духовности није препрека: како секс учинити светим

Pin
Send
Share
Send
Send


Секс и јога имају много тога заједничког, јер имају један циљ - спајање, повезивање.

Реч "секс" у ужем смислу значи физички контакт између мушкарца и жене. Међутим, овај концепт се може тумачити и много шири: као интеракција мушких и женских принципа у човеку или као његово спајање са спољним светом. На основу тога, већина духовних пракси се може назвати сексуалним. На пример, шта значи реч "иога" на руском? Исто "спајање", "веза".

Према томе, ако сматрамо да је секс у ширем смислу, контрадикције између приступа духовном развоју испадају само појавом, јер практичари из различитих школа постављају заједничке циљеве: неговати невезаност за акцију и њене плодове, да би стекли способност да буду присутни у "овдје" , одбацивање нечијег "ја" и његово распадање у свим стварима, коначно остварење нечије божанске природе. У различитим праксама, у почетној фази, објект спајања може бити и спољашњи (партнер) и унутрашњи (сопствени мушки или женски). У Јапану, на примјер, мачевање је кориштено као пар тренинга: за вријеме двобоја било је потребно постићи такво јединство с партнером тако да ниједна страна није могла побиједити: мачевалци су се морали понашати као десна и лијева рука једне особе.

Питање принципа

Да ли секс може бити штетан? Да бисмо одговорили на ово питање, обратимо се аиурведи, која у односу на телесну љубав долази из два основна принципа. Први је: претјерани секс повећава осјетљивост тијела и, као резултат тога, често изазива анксиозност, неоправдану агитацију и страх. Говорећи о Аиурведи, постоји прекомјерна количина вата досхе. Проблем се може ријешити на два начина: или се ограничити на секс, или смирити енергију ван равнотеже. Ако вам је драже, следите ове смернице. Након сексуалног контакта око 20 минута, останите у миру и тишини. Чињеница је да су у овом тренутку осјећаји снажно погоршани и сваки вањски утјецај, било да је ријеч о телефонском позиву или звуку гласа, може имати негативан учинак.

Не разјасните однос са партнером-не-румом барем неколико сати након сексуалног контакта, већ радије сачекајте до следећег дана - због повећане осетљивости, сви мањи проблеми ће изгледати веома значајни. Немојте се сексати ујутро или поподне - након што сте га заронили у вреву свакодневног живота, можете осјетити иритацију која ће ојачати вату. Насупрот томе, препуштајући се љубави увече, дајте телу прилику да се опусти и опорави. Ако сте умерени у сексу, али и даље патите од вишка вате из других разлога, следите ова правила: одморите колико је потребно да вратите тело, једите само топлу, влажну и масну храну, немојте се прегријати, избегавати пропух и прекомерно физичко напрезање, у ветровито време нисте дуго на улици, прочитајте РАМ мантру, једном недељно масирајте цело тело топлим сезамовим уљем, а врх главе свакодневно.
Сматрајте спаваћу собу храмом, очистите га тамјаном, упалите свијеће. То ће помоћи да се схвати божанство чина љубави. Принцип два: током ејакулације човек губи значајну количину виталне енергије. Подсвјесно, он види разлог за то код жене, тако да неко вријеме након секса може избјећи свог партнера, не знајући зашто то ради. Жене морају бити свјесне правог разлога за промјене, а не бити узнемирене ни због чега. Губитак енергије се може избјећи или компензирати на неколико начина.
Прво, немојте имати секс у стању умора. Друго, можете се опоравити уз чашу топлог млека са две кашичице меда и четири кашичице печеног маслаца (гхее). Запамтите да се мед не може ставити у вруће, температура млијека не смије прелазити 40 ° Ц. Треће, током ејакулације, треба се концентрисати на цело тело, а не само на гениталије. То ће дистрибуирати енергију по целом телу, што ће сачувати значајан део енергије. Четврто, могуће је блокирати канал ејакулације у складу са таоистичким техникама. Ово би требало урадити само ако знате тачну локацију преклапања канала, иначе ће бити више штете него користи.

Закон привлачности

Мора се имати на уму да је секс део љубави. Ако нема ни осећања ни саосећања, а постоји и хладноћа у срцу, не треба очекивати задовољство од секса. Понекад упознаш човека са леденим очима, који се жали да не може да пронађе своју љубав и не ужива у сексу. Шта је ту да се саветује? Можда је вредно погледати себе у огледало како би коначно схватили да разлог лежи у самој особи. Постоји много начина да се негује безусловни осећај љубави. Сјетите се најједноставнијих: сваки дан 15 минута, концентрирајте се на средину груди (али не на срце!).

Да би дошло до привлачења између мушкарца и жене, неопходна је резонанца њихових енергија на свим нивоима - интелектуална, емо-социјална и сексуална. То су различите врсте енергије које генеришу различите чакре. Максимална хармонија је могућа само у случају потпуне резонанце. Ако је одсутан у барем једном подручју, партнери ће осјетити нелагодност. Недостатак резонанције су посебно изражене код жена. Чињеница је да у односу човек одустаје - он је по природи активан, јер њиме доминира јанг енергија. Жена је пасивна, њена енергија је јин, ау односима она то прихвата. Човек даје своје, па је за њега природно, али жена није увек спремна да прихвати оно што јој се нуди. То је као уклапање хаљине у радњу: не одговара - то је све. Другим речима, не изазива резонанцију. Као резултат тога, обе стране, наравно, пате.

Сек манагемент

Вратимо се тантричким праксама. У Индији, више од 5.000 година, постоји учење тантре. Пракса која укључује интеракцију мушкараца и жена је само мали дио тога, али због чињенице да се на Западу посвећује посебна пажња, тантра и секс су постали готово синоними. Спектар тантричких техника је широк - од менталне фузије до директног физичког контакта у таквим облицима који задивљују машту чак и најспремнијих. Савладати их без помоћи учитеља није вредно тога. Ментор ће одредити да ли сте спремни да научите ову или ону праксу: моћни су прописани само онима који су здрави и уравнотежени, иначе можете изазвати разне физичке и менталне болести. Причаћемо о једној једноставној, сигурној и изузетно ефикасној техници заснованој на сутри најстаријих тантричких расправа "Вигиан Бхаирав Тантра". Расправа је стара више од 5000 година, а њено ауторство приписује се самом Богу Шиви.

Текст сутре је: "Од почетка сексуалне повезаности, задржите своју пажњу на ватри овог почетка и, настављајући да задржите пажњу, избегавајте жар на крају." У ствари, сутра каже да је у сексуалној заједници неопходно стално фокусирати се на енергију (ватру) која настаје између партнера на самом почетку. Ужареним угљем се мисли на стање које долази након оргазма, када се узбуђење смањи. Сутра позива да не жури на жеравицу и искуси оно што се у тантри назива "долински оргазам" - дугорочно спајање партнера са сталним одржавањем ватре. Да би се постигао овај ефекат, важно је контролисати степен узбуђења сексуалне енергије током извођења упарених техника.
Ако то не урадите, узбуђење може или потпуно да изађе, или да се извуче из контроле, а експлозија енергије ће се појавити против ваше воље. За одржавање или побољшање "ватре" можете примијенити уобичајене методе физичке стимулације ерогених зона. А намјерно успорено дубоко дисање, напротив, помоћи ће да се смири бијесна сексуална енергија. Ако се осјећате узбуђени, а ваш партнер није у близини (на примјер, усред радног дана), покушајте масирати подручје пупка, ментално пребацујући сексуалну енергију у њу из гениталија. То ће помоћи у ублажавању сексуалне напетости и повратку на посао.

Размените прстење

Шта даје достигнуће оргазма у долини? Прво, техника помаже да се постепено ослободите навике да радите нешто ради резултата (у овом случају, ради постизања сексуалног опуштања) и научите да уживате у сваком тренутку спајања са својим вољеним. Због тога, особа на крају добија способност да ужива у јединству са целим светом. Тако се спајање са партнером користи као одскочна даска за постизање самадхија - последње фазе јоге. Друго, продужени физички контакт повећава степен засићења, што већ неко време елиминише потребу за сексом. Штавише, што је дубље засићење, то ће особа дуже бити задовољна. Према тантри, искуство "долинског оргазма" на крају доводи до брахмацхарие - напуштања секса.

Ево неколико препорука за развој технологије "долински оргазам". Прво, схватите саму чињеницу да имате секс са партнером - то јест, размењујете енергију са њим, или "ватру" - од првог минута вашег познанства. Када говорите, дајете и партнер, слушајући, прихвата. Када погледате у очи, продрите једни друге у душу. Када размјењујете додире, ваша тијела се спајају. Чак и ако сте далеко једни од других, дио партнера - отисак његове енергије, на примјер, тон гласа - остаје с вама, а ви сте у јединству. Окрећући се физичкој близини, не концентрирајте се само на гениталије. Држите око на подручју трећег ока или створите енергетски прстен са партнером. Облик прстена је другачији. На пример, енергија може тећи из базе кичме партнера, журити према горе и кроз контакт усана да би се померила ка вама, а затим се спустити дуж ваше кичме у гениталије, а одатле до полних органа партнера. Заједно, утврђујући руту енергије, ментално га ставите у покрет, не заборављајући да је ускладите са дахом.
Договорите, на пример, да када удахнете, енергија јури уз вашу кичму. Партнер удише у исто време, а енергија дуж његове кичме се помера надоле. Уживајте у овом току, промените његов правац. Енергетски прстен доприноси дубљем задовољству. Штавише, у процесу кретања енергије набијају се ткива тела, па чак и са ејакулацијом, њен укупни губитак ће бити незнатан. На крају тренинга, не држите енергију у глави или гениталијама. Ментално га усмерите ка пупку, масирајте ову област кружним покретима. Чињеница је да прекомјерна концентрација енергије у било којем дијелу тијела узрокује нелагодност. Подручје пупка је једино мјесто у тијелу гдје се енергија може похранити без изазивања неугодних осјећаја и трошења мало по мало за одржавање доброг здравља.
Научивши доживјети оргазам у долини са својим омиљеним партнером, пренесите ово искуство у интеракцију са вањским свијетом. Покушајте да осјетите цвијеће, дрвеће, облаке, планине и ријеке дубоко као што сте осјетили вољену особу. Осети радост прожимања. Уроните у ријеку, осјетите њену енергију, отворите се њој, пустите је у себе, спојите се с њом у једну цјелину. Удишући мирис цвијећа, осјетите колико дубоко продире у вас. Сасвим је могуће да ћете временом моћи да доживите оргазам долине од спајања са целим светом.

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send