Филозофија

Фине арт пофигизма

Pin
Send
Share
Send
Send


Како научити да бринете само о важним стварима?

Када већина људи чује о способности пљувања, они замишљају особу која, у својој мирној спокојности, не мари за било какве олује живота. Они замишљају субјект којег не можете ухватити или подићи. Али знате ли име особе која не открива емоције и не види ништа у било чему? Псицхопатх. Мислим да немате жељу да постанете психопата. Дакле, шта значи бити у стању да проклетство? Размотрите три суптилности које разјашњавају ситуацију.

Суптилни број 1

Способност пљувања не значи равнодушност; то је способност да остане различита, рецимо без двосмислености. Равнодушност није ништа дивно и достојно. Незаинтересовани људи су јадни неадекватни. Ово су поврће и троллови. Људи који су равнодушни често се само претварају да су равнодушни, јер у њиховим срцима не дају им ништа. Они не брину о томе шта људи мисле о својој коси, тако да их не перу или чешљају. Они не занимају шта људи мисле о својим идејама, па се крију иза сарказма и арогантног субринга. Они се боје да ће им се неко приближити, па се замишљају као посебна, крхка створења, чији проблеми нико не може да разуме.

Незаинтересовани људи се боје свијета и посљедице по властитом избору. Зато они не чине мало разуман избор. Они се крију у сивој и бездушној јами коју су ископали за себе, апсорбовани у себи и самосажаљењу. И увијек бјежите од ове досадне ствари која захтијева вријеме и труд и зове се живот. Јер знате шта је трик? Углавном, немогуће је проклето дати. Мораш имати нешто до чега ти је стало. Ово је физиолошка потреба: увек се бринути о нечему, а не бити равнодушни.

Дакле, питање је: за ста нам је брига? Који ћемо избор учинити? И како вам је свеједно шта није битно? Недавно је моја мајка заварала блиског пријатеља новцем. Кад бих био равнодушан, слегнуо бих раменима, пио моцху и поставио сљедећу сезону "Буга". Жао ми је мама. И био сам бијесан. Био сам бесан. Рекао сам: "Проклета два, мајко! Идемо код адвоката и тражимо начин да се тај гад одведе до грла. Зашто? Да, зато што ми није стало. Ја ћу уништити живот копилета ако буде потребно."

Дакле, суптилност број један. Када кажемо "Марк Мансон зна како пљунути и бодовати", не мислимо да је "Марк Мансон проклето добар". Ми мислимо на нешто друго: он је проклет ако су му ствари у невољи, или да је неко љут због акција које он сматра исправним, важним и достојним.

Мислимо да је Марк Мансон један од оних који пишу о себи у трећој особи само зато што мисле да је то исправно. И испљунуо туђе мишљење. Овде се можете дивити овоме. Али не ја, тољага - превазилажење тешкоћа, спремност да будем сам, да будем изгнаник и парија у име својих вриједности. Вољан да се суочи са неуспехом и покаже им средњи прст.

Да би се дивили људима који пљују на потешкоће и неуспехе, они се не плаше да уђу у незгодну позицију, не боје се да раде заједно неколико пута. Људи који, смејући се, раде оно што верују. Они то раде зато што то сматрају исправним. Такви људи знају: постоје ствари важније од њих самих, и њихова осећања, и њихов понос, и њихов его. Не брину се о свему, већ о свим секундарним. Они штите живце за заиста важне. За пријатеље. Породица Циљеви Буррито Једна или две тужбе. Али, пошто штите живце само за велике и значајне ствари, људи око њих неће бринути о њима. И ево још једног трика. Нећете моћи да одиграте важну и кључну улогу за неке људе, а да не постанете смех и да не будете ометали друге. Једноставно неће успети. За отпор увек постоји. Увек. Како кажу, идите свуда, завршите сами. Ово се односи и на кварове. Где год да одете, имате огромну гомилу срања. И то је норма. А изазов је не побјећи од срања. То је пронаћи срање с којим волите радити.

Суптилни број 2

Да не би бринули о невољама, морате бринути о важнијим стварима. Рецимо да стојите у реду у продавници. Пре вас, једна старица прави буку код благајника који није прихватио њен купон за 30 центи. И зашто је толико забринута? Уосталом, то је само 30 центи, објаснићу вам зашто. Ова жена нема шта друго да ради, како да седи код куће и изрезује купоне. Она је стара и усамљена. Њена деца су безвезе који је никада не посећују. Није имала секс тридесет година. Она не може да ослободи гас без да доживи јак бол у доњем делу леђа. И њена пензија је мала, и она ће умријети у мазивима, замишљајући себе у бајковитој земљи. Остаје резати купоне. Не постоји ништа друго. Само она и проклети купони. Не брине ни о чему другом, јер нема разлога за бригу. А када седамнаестогодишњи пимпли благајник одбија да узме купон и брани неповредивост своје готовине храброшћу којом су бивши витезови бранили невиност свог љубавника, бака не може а да не експлодира. Осамдесет година гњаваже која је лупала по несретнику, као ватрена ватра: "Али у моје време ...", "... људи су показали више поштовања." И даље у истом смислу.

Проблем са људима који су великодушни у анксиозности као што је летњи дан на Ескиму је да они немају шта друго да раде. Али ако се бринете о било каквим глупостима - нова фотографија бившег дечка на Фацебооку, дуговечност батерија у даљинском управљачу за телевизор и куповину два ручна гела за цену једног - неће бити места за бригу у животу из озбиљних разлога. А то је прави проблем. Није гел за руке. И не даљински за ТВ. Чуо сам да је један уметник рекао да када особа нема проблема, ум их измишља. По мом мишљењу, већина - посебно образована, дотјерана средња класа бијелих људи - сматра "животне проблеме" уобичајеним посљедицама чињенице да немају више важних питања за бригу. Дакле, пронаћи нешто важно и смислено у животу је најпродуктивнији начин за кориштење времена и енергије. Јер ако не нађете тако значајну окупацију, исцрпљујте живце из разлога који су празни и лагани.

Марк Мансон, "Суптилна уметност пофизма. Парадоксалан начин да се живи срећно." Издавач "Алпина Публисхер", 2018

Научите да се одмах и са задовољством опустите под водством Мака Кирицхена.

Анти-стрес курс "Опуштање и задовољство"

Научите да се опустите - и живите у миру с вама.

Фото: лифе_оф_фее / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send