Филозофија

У потрази за срећом: 4 праксе које раде

Pin
Send
Share
Send
Send


Ове препоруке ће помоћи да се заустави бескрајна потрага за срећом и коначно је пронађу.

Већина нас је незадовољна неким подручјем живота. Ако питате људе шта желе, онда ће свако највјероватније рећи ту срећу. А ако назову нешто друго - на пример, новац, каријеру, породицу, здравље - онда ће објаснити да то желе само зато што ће их усрећити.

Проблем са овом бескрајном потрагом за срећом је што нас често води у погрешном правцу. Путујемо светом, трошимо много времена (и новца) на повлачења, идемо на најексотичнија места. Међутим, никада нисмо довољно. Наравно, за сада нам се чини да имамо оно што желимо, али онда тај осјећај нестаје и поново се налазимо тамо гдје смо почели.

Амазон сада има више од 140.600 књига у категорији "срећа". Оцењујући у претраживачу израз "курсеви, срећа", добијамо хиљаде резултата. Очигледно тражимо одговоре са свом снагом - зашто онда још нисмо срећни? Толико нам је саветовано - да ли заиста не функционише? Одговор је једноставан. Стално смо ометени. Наша пажња је усредсређена на све оно што нас окружује - на све твеетс, лајкове, вести и читање атрибута модерног живота. И тешко је урадити нешто по том питању. Или је још могуће?

Постоје 4 једноставна принципа среће. Заправо, ово је стварно све што нам треба.

  1. Усредсредите се на оно што имате, а не обратно. Први принцип среће је захвалност. Дозволили смо да се програмирамо да стално желимо нешто више, боље, светлије, брже. Међутим, када желимо „нешто друго“ или „нешто друго“, имамо осјећај недостатка, недовољног размишљања - као да имамо велику рупу коју треба испунити нечим. Међутим, ова рупа нема дно и немогуће га је испунити на овај начин. Имамо толико тога за што можемо бити захвални - наше таленте, способности, могућности. Погледајте колико љубави у вашем животу. Можда ћете одмах наћи нешто за шта ћете бити захвални.
  2. Усредсредите се на оно што радите, а не на друге. Увек ће бити неко ко ће, по вашем мишљењу, имати више забаве, зарађивати више и постићи више. Поређење себе са другима сигурно вам неће додати срећу. Једина особа којој желиш да буде боље је сваки дан. Свако од нас има свој пут. Можемо да идемо заједно неко време, ох сви се крећемо у нашем ритму. Анализирање поступака других, уместо да се обрати пажња на сопствене акције, је збуњујуће. Можемо да живимо само своје животе. А способност да се усредсредимо на циљеве је веома важна за њихово постизање. А када смо фокусирани, време лети и ми природно осећамо радост и задовољство.
  3. Видите могућности, а не препреке. Трећи принцип је издржљивост. Наравно, живот је пун изазова и препрека. Међутим, присутност препрека не значи да се морамо предати. У ствари, свака препрека је прилика да се развију нове вештине, да се нешто дубље схвати, да се покаже унутрашња снага. Ово је драгоцено искуство које нам помаже да учимо и растемо. Отпорност - да пратите свој пут упркос препрекама, а то је вештина која се може стећи. И отвара врата срећи. . Т
  4. Напуните свој ум важним стварима - и одбаците све остало. Има толико ствари у свету које нису битне - међутим, ми им толико пажње посвећујемо као да је то најважнија ствар на свету. Можда је то навика - или, можда, једноставно нас фасцинира све што сија. Међутим, морамо се надати ономе што нам је важно. Знамо да је једноставно то да је шљокица, која је сада толико присутна, често одвлачи пажњу. Фокусирајући се на оно што је заиста важно, доносимо унутрашњи мир у наше животе - и да, срећу.
Фото: истоцкпхото.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send