Аиурведа

Вата-досха: 10 карактеристика представника Вата-досхе

Препознајете ли себе?

Елементи вата досхи су ваздух и етар. Лак је, прозрачан и често заборављив. Представници вата досхи су познати по својим разноврсним интересима - често почињу више пројеката него што заиста могу извући. Они су флексибилни и динамични, а други их често сматрају непредвидљивим и непоузданим. Они су најкреативнији од свих представника свих досха, стварних визионара. Њихова најтежа ствар је да схвате тачно у који сан да се преселе.

Када је памук у равнотежи, они су креативни, идеалистички и уметнички. Када су неуравнотежени, постају уплашени и узнемирени, муче их несаница. Ако вас доминира вата-досха, вероватно ћете имати следеће карактеристике:

  1. Ви чешће мењате сврху свог живота него што бришете ваш јога простирку. Представници Вата-Доше имају грандиозне планове ... и понекад их има превише. Ви знате шта се појавило на овој планети да би било боље, али нисте сигурни како да то урадите посебно - сачувајте печате, учите јогу деци из сиромашних породица или креирајте инсталације за фестивал Бурнинг Ман (и можда све ово заједно).
  2. Оброци по распореду подсјећају вас на школу - и више не намјеравате живјети на тај начин. Бачве мрзе све што их чак и подсјећа на распоред. Глад по распореду? Сама идеја за вас је веома чудна. Зашто би ручак био између 13 и 14? На крају крајева, сваки дан је другачији.
  3. Не разумете како се људима може досађивати. Имате веома активан ум - то је као 24-сатни реалити схов / музички фестивал. Не знате шта је досада. Чак и ако не радите много на физичком нивоу, на менталном радите 108 ствари истовремено.
  4. Планирате своју гардеробу овисно о томе колико се осјећате након јела. Ви знате да не бисте требали носити кратке кошуље ако идете на вечеру (никада их не носите). Вата пати од врло нерегуларне дигестије - и, као резултат, од дистоније у трбуху. Знате да ће после вечере ваш стомак бити као код трудне жене - и одабрати широку мајицу)
  5. Загријавате ноге око партнера. Вата досха је често хладна. Ваша стопала се често претварају у лед након заласка сунца, а ваш партнер је идеална боца топле воде.
  6. Највјероватније, резултат сваког путовања ће бити затвор - не заборавите понијети са собом трипхалу (ајурведски лијек). Од свих досха, ти имаш најслабију пробаву, за коју се мораш пазити. Уравнотежена исхрана и позната храна су веома важни за вас - и то је управо оно што се често не дешава приликом путовања (нећемо рећи ништа о авионима). Будите сигурни да покушате да једете што је могуће боље - и да, не заборавите лекове који помажу варење.
  7. Још нисте упознали креативни рад који вам се не би свидио. Креативност је у вашој крви. У вашем прошлом животу, ви сте дефинитивно били уметници, музичари и филозофи (бар ваш шаман тако каже). Жељели бисте да не постоји посао на пуно радно вријеме, тако да можете посветити сво своје вријеме својим хобијима (и да сте некако плаћени за њих).
  8. Тешко вам је да мирно лежите у Схавасани, увек имате осећај да и даље морате да радите асане. Бачве могу препознати такав унутрашњи дијалог: “Како? Схавасана већ? Нисам у потпуности извукао леви квадрицепс. "Хоће ли успети да допру до Схавасане. Нико још не види ... Како? Да ли она каже да треба да померате прсте и прсте? Схавасана је готова?!"
  9. Радите истовремено на 3 пројекта - и немате појма како би могло бити другачије. Неки би могли рећи да имате проблема са фокусом, а ви себе сматрате вишеструком особом. Када вас питају шта радите, не знате одакле да почнете.
  10. Твој тотем је извођач Принце. Облачио се у љубичицу, уништавао стереотипе, био далеко испред свог времена и уживао - апсолутно твој човјек!

Погледајте видео: (Септембар 2019).