Здравље

5 навика које штете коси

Pin
Send
Share
Send
Send


Како заштитити косу од нас.

Они штите скалп од утицаја околине. Али често они сами требају заштиту од наших акција. Одустаните од ових 5 навика како бисте косу одржали здравом и сјајном.

Осушите косу врућим зраком

Баците фен за косу или сушите на ваздуху на нижој температури. Користите заштиту од топлоте да бисте спречили губитак влаге и неговали косу витаминима. Такође не злоупотребљавајте глачала за косу.

Употреби густу гуму

Ако имате дугу косу, будите опрезни са гуменим тракама. Немојте их често користити и везати косу у сноповима дуго времена. То доводи до ломљиве косе и може изазвати главобоље.

Не носите шешир

Лети коса избледи. Под утицајем сунчеве светлости, ваге отварају и губе пигмент и хранљиве материје. Лети користите заштитну опрему против негативних ефеката УВ зрака и носите шешире.

На хладноћи, циркулација крви је поремећена, испоручује се мање хранљивих материја. Сијалице косе слабе, коса испада. Јер и зими не заборавите на главу. Али, улазећи у просторију, уклоните је како бисте избегли прегревање.

Чешљање косе од корена

Требало би да почнете да се чешљате са врховима. Ако имате матирану косу, можете је открити без штете. Али, ако почнете од корена у овој ситуацији, можете изгубити неколико длака. Стога, прво пажљиво очистите врхове, а затим се помакните више.

Твист и чешаљ мокру косу

Влажну косу је лакше повриједити, а више њих испада. Сачекајте 10 до 15 минута пре чешљања како би се власиште осушило. Затим користите чешаљ са ретким зубима.

Такође, због повећаног ризика од набора, немојте уврнути косу у пешкир. Умјесто тога их замотајте и лагано упијте да бисте уклонили вишак влаге.

Фото: деепикамехтаиога / инстаграм.цом царајоурдан / инстаграм.цом тхеваифаресс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send