Повер

Каква нас храна чини позитивнијом

Права бактерија у стомаку ће вас учинити срећнијим и срећнијим.

Вероватно сви већ знају основне заповести правилне исхране: више влакана, уравнотежена исхрана, без брзе хране. Али сви се брзо заборављају када се суочимо са стресом и желимо брзо да покупимо непријатне догађаје или осећања.

Ово није изненађујуће, јер су наша цријева испуњена не само бактеријама, већ и живчаним завршецима. Грубо говорећи, абдомен има свој мозак, који је директно повезан са мозгом. Дакле, осећамо лептире у стомаку током љубави или страха, који су, на овај или онај начин, повезани са свесношћу.

Осим тога, студије показују да бактерије које живе у нашим цревима утичу на наше расположење. Према томе, да би се хранио не само желудац, већ и мозак, потребно је да се побринете да праве бактерије остану у вашем желуцу, што вас чини срећнијим и срећнијим. Што успјешније испуњавате ово правило, мање ћете јести и бити тужни.

Тако да се добро населе бактерије. Морамо запамтити да рафинирана храна спречава репродукцију добрих бактерија у цревима. Фокусирајте се на производе који садрже пробиотике (природни јогурти, кисели купус, меки сир, кефир, млаћеница, кисели краставци), јер позитивно утичу на расположење. Бразилски ораси, јаја, авокадо ће такође помоћи да се развесели. Не заборавите на антидепресиве као што су банане, репа, зеље.

Одложите телефон на страну и искључите омиљене ТВ емисије. Главно правило свесне исхране је свест. Нећете је видети док не аутоматски жвакате храну, чак и без да дате извештај. Једите полако, пажљиво жвачите, мирно удахните, размислите о свему - у овом случају, ваш пробавни систем ће радити исправно и не само да ће исправно асимилирати храну, већ ће имати времена и да шаље сигнале мозгу да имате веома укусан и срдачан оброк.

Примјеном ових савјета у пракси, појест ћете довољно укусне и хранљиве хране, док ће ваша тежина бити нормална, а расположење ће бити сјајно.

[промо_онлине ид = "290" теасер = "Да ли сте заинтересовани за позитивну енергију и добро расположење? Покушајте са" Енерги "сетом јоге."] Фото: елленцхарлоттемарие / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...