Здравље

Како волим трчање: 8 типова

Са овим саветима трчање ће се претворити у предивну медитацију.

Понекад прво негативно искуство одмах обликује нашу одбојност према овом или оном. Често овај принцип функционише са трчањем. Многи признају да не толеришу трчање јер "ово није њихово". Иако у стварности разлог није у томе што им трчање не одговара, већ зато што нису успели да створе праву атмосферу.

Шта вам је потребно за јутарње трке да постанете део вашег живота - са срећним делом? Без напетости, палпитација и болова у ногама. Покушајте да се придржавате наших савета и да радите са највећим задовољством.

  1. Изаберите време. Неко преферира јутарње трке, неко - вече. Сваки од њих има свој шарм. Јутарњи џогинг енергизира, постави прави дан расположења. Вечер - помоћи да се поново покрене, да се носи са стресом који се накупља током дана. У сваком случају, слушајте своја осећања: шта је право за вас?
  2. Узми играча. Водите рачуна да имате свјежу плаилисту с угодним пјесмама које вам не сметају или желе да се пребаце. Проведите сат времена да нађете праву музику. Или можда радије комбинујете посао са задовољством? Затим преузмите занимљиву аудио књигу.
  3. Размислите о рути. Како доћи до најсликовитијег мјеста у близини вашег дома? Погледајте мапу, истражите околину. Трчање уз пут сигурно није најбоља идеја. Једном или двапут недељно - на пример, викендом - идите до прелепог и великог парка (чак и ако желите да идете превозом). Трчите онолико колико можете и проведите остатак времена у шетњи и опуштању на трави.
  4. Загриј се. Трчању треба претходити загревање. То могу бити једноставне ногице (напријед, назад, са стране - 10-20 пута). И после трчања релак цомплек.
  5. Не заборавите јести. Препоручује се доручак сат или 30 минута пре трчања, али не и чврсто. Попијте чашу топле воде и, ако не желите да доручкујете, једите најмање шаку ораха или банану. То ће вам дати енергију и снагу док трчите.
  6. Покушајте умјерено. Једна од најчешћих грешака новајлија је у томе што они покушавају да раде све одједном. Прво, трчите својим темпом, чак и ако се не разликује много од ходања. Друго, немојте се устручавати да направите паузе: трчали минут или два, уморни, ходали, трчали. Треће, удишите, а када се дисање искључи, вратите се на корак и вратите дисање. Четврто, не трчите дуго, немојте се присиљавати да први пут трчите маратон или трчите по парку. Пето, направите паузе између дана. Нема потребе да трчите сваки дан, довољно је 2-3 пута недељно.
  7. Пази на колена. Да бисте то урадили, покупите висококвалитетне патике, не трчите по асфалту и научите технику безбедног трчања.
  8. Узми пријатеља. Више забаве за трчање заједно. Не морате разговарати док трчите, можете се охрабрити једино својим присуством.
Фото: даникуерамбо / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...