Здравље

Терапија шумама: 5 разлога за одлазак у шуму

Pin
Send
Share
Send
Send


Шетња кроз шуму лако може заменити скупи спа одмор.

Како се места дивљих животиња постепено претварају у камене џунгле, људи су све више у опасности да забораве своју праву природу. На крају крајева, "дивља" места нам помажу да у потпуности схватимо ко смо у ствари и да се вратимо изворима. Заиста, само треба да изађете у шуму - и осетите апсолутно јединство са Универзумом, који не долази увек чак и током најдуже медитације. Зашто и како се то догађа?

  1. Снажан имунитет. Резултати истраживања проведеног у Јапану показали су да шетње шумом активирају производњу имуних убојитих ћелија које уништавају вирусне инфекције. Од тада, у Јапану, терапија шумама је уобичајена ствар. У Канади су се појавили чак и сертификовани водичи, који за само 50 долара могу не само да обиђу шуму, већ и предложе посебне вежбе, на пример, чују шуштање лишћа, виде лепоту коре дрвета ...
  2. Чист ваздух. Шумски ваздух је један од најмоћнијих (и слободних) веллнесс објеката који су на располагању људима. Због чињенице да биљке емитују фитонциде, биолошки активне супстанце које убијају патогене бактерије, слободно и лако дишу у шуми. Научници кажу да се највећи број фитонцида ослобађа у лето, на сунчан дан, у подне. Најмање - зими, у облачно вријеме и ноћу. Одавде се може закључити када је боље шетати шумом. Што се тиче предности чистог ваздуха за људе, она јача нервни систем, побољшава расположење, стимулише рад свих виталних система тела - уопште, да би се описале све предности, потребно је написати посебан чланак.
  3. Енергетска обнова. Од давнина, наши преци су веровали да дрвеће има посебна, готово магична својства. Сматрало се да бреза складишти енергију Сунца и доприноси буђењу човека на енергетском нивоу. Бор уклања негативне људе, храст јача снагу воље, помаже људима да се лакше носе са потешкоћама. Стога, ако сте близу езотеричном, прочитајте о угледу дрвећа - они су заиста моћан извор енергије.
  4. Цалм Током свеприсутног интернета и направа, особа се ријетко хвали да је викенд провео у природи, а не на компјутерском монитору. Бескрајно позивање траке у друштвеним мрежама претвара људе у зомбије, али шума са свом својом биолошком разноликошћу може практично отворити нови свет и помоћи да се одврати од свакодневне буке. Дрвеће има позитиван ефекат не само на физичко тело, већ и на психолошко стање, помажући да смири живце и ослободи стреса. Доказано је да људи који редовно проводе време у шуми или парковима имају мање шансе да пате од депресије.
  5. Слимминг. Редовита шетња шумом или парком убрзава процес губитка тежине, захваљујући обогаћивању тела кисеоником. Поред тога, пријатна шумска атмосфера доприноси дугим шетњама, што доводи до интензивнијег губитка додатних калорија.

Желео бих да људи третирају шуму не са становишта потрошача - трупаца и дасака - већ пажљиво, као лековити извор здравља, лепоте и младости. Излазите у шуму што је чешће могуће - и што је још дивље, то боље. Водите рачуна о себи, шуми и будите здрави!

Фото: иогарехаб_ / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send