Здравље

4 начина за продужење младости

Pin
Send
Share
Send
Send


Шта помаже да се осећате младо и дуже цветате?

Колико дуго можете задржати млади цветни изглед? То много зависи од генетике и начина живота који водите. Али ако следите ових неколико једноставних правила, можете уживати у осећају младости (и спољашње и унутрашње) на неколико година дуже.

  1. Довољно спавајте. То, наравно, није нова информација. Али без обзира на то колико чланака је написано о младости и здрављу, ако нема места у вашој дневној рутини за спавање ноћу, све остало неће радити. Оптимално идите на спавање у 22.00 и устаните - најкасније у 6 сати. Ово је залог не само младости, већ и општег здравља. Допустите да вас инспирише чињеница да правилан одмор активира процесе подмлађивања. И ако вам је тешко да заспите током ових сати, покушајте да опустите своје тело и ум овом праксом.
  2. Додајте босиљак, рузмарин, кадуљу и менте на дијетуи Све ове биљке садрже једну "тајну" компоненту - розмаринску киселину. Ово је још увек веома ново откриће науке и козметологије. Ако изоставите сложене биохемијске термине, његов ефекат је да преокреће процес старења. Али истовремено умирује и помаже у ублажавању болова.
  3. Научите нешто ново. Играј шах или иди. Научите нови језик или се пријавите за течајеве вожње. Најважније је да мозак учини што је могуће напорнијим. Овде је пропорција директна: што је интелектуално оптерећење веће, то дуже задржавамо младост. Зато не будите лењи и покушајте да схватите нешто што вам се чинило као поздраве са друге планете. Хеисенбергов принцип неизвесности, на пример. Или раставите са својим дјететом како се мејоза разликује од митозе. Али боље је урадити нешто што ће донети радост вашој души - на пример, овладати музичким инструментом.
  4. Медитирати. Не можемо спречити стресне ситуације у нашем животу, али можемо научити да не реагујемо на њих. Научите да контролишете своје мисли и емоције, развијете позицију спољног посматрача. И ту је већ близу и стање радости које не зависи од околности.
Фото: асхлеигалвиниога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send