За почетнике

4 варијације Гомукхасане

Pin
Send
Share
Send
Send


Четири идеје о томе како да се диверсификује пракса и дођу до нерадних мишића у Гомукхасани.

Крава, или Гомукхасана, држање има заиста значајне предности. Прво, отвара подручје грудног коша, опушта рамена, ублажава напетост из руку након интензивног тренинга, отвара и протеже бедра, припрема се за држање Лотуса. Нудимо вам 4 варијанте ове асане, које ће помоћи да се диверсификује пракса - држите их за 2 до 7 циклуса дисања.

Класична Гомукхасана. Седи на задњицу. Савијте десно колено и поставите га у средину. Савијте лево колено и ставите га на десну потколеницу. Покушајте да држите колена на истом нивоу. Исправите кичму. Подигните десну руку, активно је истегните, исправите у кичми, савијте леву руку у лакту и помичите је иза леђа. Покушајте да спојите прсте. Држите леђа равно. Ако се руке не приближавају, користите појас.

Опција 1. Овдје је нагласак помакнут на доњи дио тијела - корисно је ако је пуна верзија позиције превише комплицирана за вас. У овом случају радимо са ногама, стављамо руке на глежњеве и подешавамо дубину тракције. Ставите ћебе или блокове испод колена да би вам посао био лакши.

Опција 2. У овој варијанти, додајемо елемент за увртање који олакшава леђа и повећава флексибилност кичме. Седите, ставите десно колено лево. Лијеви лакат иза кољена, лагано скрећемо удесно. Десна рука се креће дуж отирача даље од леђа. Закључајте на максималној тачки. Избегавајте нагле покрете.

Опција 3. Крава позиција - Еагле Посе је сјајан начин да добро испружите леђа, уклоните напетост, истегнете зглобове. Испружи руке испред себе, стави свој десни лакат у лево. Савиј руке и увијте се. Проверите да ли су лактови на нивоу груди.

Опција 4. Коначно, Супта Гомукхасана. Корисно је прије спавања обавити опуштање, смањити напетост и отицање. Лезите на леђа, повуците колена на груди, ставите десно на вашу леву страну. Руке зграбите за зглоб, подигните пету паралелно са подом.

Фото: сцхун / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send