За почетнике

7 савјета за избјегавање озљеде

Pin
Send
Share
Send
Send


Чак и јога може бити трауматична ако не усмерава пажњу.

Пад или модрица током вежбања јоге је ослобађање негативне енергије. Међутим, то никако не умирује и не чини да повреда буде пријатан процес. Поред апстракције из негативног, користите савете како би пракса била безбедна и пријатна.

Загрејте своје тело пре вежбања

За почетак, смири се, пронађи равнотежу. Будите свесни процеса дисања, његовог ритма и дубине. Држећи се свог ритма, обавите неколико скретања са главом, направите неколико пецива у Паванмуктасани.

Да бисте избегли отпор мишића - растегните тело благо и полако, без наглих покрета.

Научите основне принципе угађања тела у асанама

Научите како одржавати равнотежу и доћи до равних линија. Ако не поседујете ове вештине - поред ризика од повреда, можете да пропустите позитиван ефекат асане на ваше тело.

Врати се на дах

Будите свесни свог дисања током сесије. Да ли је дуга и ритмична или плитка и нестална? Дисање одражава ваше физичко стање. Вежбајте, свесни процеса и свега што се дешава.

Обратите пажњу унутра

По природи, људи су визуелни. Током практиковања јоге, то се манифестује у погледима на огледалу, у сталном посматрању учитеља, суседа.

Напољу може бити добро, али изнутра би требало да буде добро.

Током часа, будите опрезни, посматрајте покрете и осетите како тело реагује на њих.

Узмите поједностављену верзију асане

Немојте се срамити ако ваше тело није довољно снажно, флексибилно да уђе у било коју позицију. Користите опрему која ће вас спасити од непотребног стреса, али ће вам омогућити да осетите ефекат.

Ако имате повреду или друге потешкоће, немојте се плашити да о томе говорите наставнику. Ово је неопходно да би он узео у обзир ваше стање током изградње праксе.

Вежбајте код куће

У учионици на брзој пракси, не можете увек чути тело тачно. Вежбајте код куће да разумете где се осећате преоптерећеност и нелагодност. Пронађите своју коначну позицију у свакој асани како бисте се заштитили од повреда.

Исправно процените своје способности.

Узрок повреде може бити ви. Објективно процените свој ниво, жеље. Прије уласка у сваку асану, размислите да ли је ваша радња свјесна.

Фото: рива_г_ / инстаграм.цом фрау.лофт/инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send