За почетнике

Више од склекова: Цхатуранга Дандасана

Ако пропустите ову асану, највероватније ћете направити ову грешку.

За почетнике, Цхатуранга Дандасана је ужас који лети на крилима ноћи. Све дрхти, а учитељ нареди да савије лактове. Посебно су нападнути природно флексибилни људи, за које агонизирају положај.

Иако представља значајну сложеност, у исто вријеме је потпуно вриједно труда. Асана равномерно јача руке, штампа, рамена, припремају се за равнотежу на рукама, скретањима и обрнутим позама. Цхатуранга нарушава карактер.

По правилу, за жене Цхатуранга је теже него за мушкарце. По природи, они имају јаче руке, али када се изводе Цхатуранга, техника је такође важна. Често се јављају проблеми зато што се Цхатуранга доживљава као склекови. Покушај да се изведе асана на рачун снаге руку је грешка, која је препуна повреда лактова.

Техника перформанси

Уђите у Позицију Планк. Ставите зглобове испод рамена, тело паралелно са подом. Важно је равномерно распоредити тежину по целом телу. У раду треба да учествују не само руке, већ и трбушни мишићи и ноге.

Док издишете, савијте лактове што је више могуће. Пазите на сензације у зглобовима рамена. Лактови чврсто на ребрима, не допуштају отклон у доњем дијелу леђа. Покушајте да не испустите груди и рамена, подигните их даље од пода.

Ако постоји нелагодност у раменима или лактовима тешко је притиснути на ребра, поједноставити асану. Уђите у положај Планка, клекните на поду, подигните репове и савијте лактове.

Да бисте извршили другу опцију за поједностављивање, морате користити појас. Ова варијација учи о исправном положају лактова у асани. Узмите појас и направите петљу истог пречника као и обим ваше карлице. Ставите ремен на руке, ставите га директно изнад лактова и уђите у позу Планк.

Приликом удисања, усмјерите прсну кост и пете у супротним смјеровима, проширујући тијело. Затим затегните горњи дио кукова, кост до врха. Ови покрети не дозвољавају централном делу тела да падне и укључи централне мишиће тела. Док издишете, повуците прса напред. Савијте лактове тако да појас буде затегнут.

Подузмите прве кораке у јоги. Нека свако јутро почне са вежбом!

Иога сет "Иога старт"

Јога комплекс за почетнике, јасна упутства и важно знање о јоги.

Фото: иогафортхегвинн / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...