За почетнике

Идеалан тип тренинга: како га пронаћи

Pin
Send
Share
Send
Send


Како пронаћи тренинг који је прави за вас?

Често смо у потрази за савршеним тренингом који би желели и дали позитивне резултате. Нажалост, често лењост и недостатак мотивације ометају редовну вежбу. Како пронаћи тренинг који је прави за вас? Одговорите на ова 5 питања:

  1. Која је сврха? Ово је прво питање које треба поставити прије проналажења вашег омиљеног тренинга. Морате разумети зашто морате ићи на базен, центар за јогу или у теретану, а ово “зашто” би требало да буде увјерљиво и мотивирајуће. Покушајте да избегнете очигледне одговоре, као што су „Ја ћу бити танак, срећан и тако даље“ - они су веома апстрактни и можда неће функционисати пре висококалоричног шарма чоколадног колача. Али конкретно објашњење може помоћи - желим се припремити за трчање маратона, постати инструктор јоге, изгубити тежину у двије величине, припремити се за плажу. Почевши од ових малих задатака, моћи ћете да обуздате своју лењост и ставите тренинг у навику. Поставите специфичне циљеве и остварите их.
  2. Који сте тип особе? Наиме: да ли сте за стабилност или стабилну нестабилност? Неки људи воле сталност, али из неког разлога присиљавају себе да иду на разне активности. Друга категорија људи не може толерисати рутину, већ покушава да се придржава било ког правца у пракси. Као резултат тога, особа је психички исцрпљена и баца обуку. Одлучите ко сте и понашајте се према свом типу. Нема ништа страшно у комбиновању јоге, зумбе, трчања и плеса, баш на исти начин на који можете вежбати мирно деценијама једну врсту јоге, борећи своје вештине. Не морате никоме ништа доказивати. Будите се и поправите.
  3. Шта можете да урадите? Повјерење је кључна точка за редовну обуку, требате осјетити да барем дјеломично успјети, да напредујете, да видите гдје се треба развијати. Ако изаберете тренинг који вам не одговара, али обећава велике користи, највероватније ћете га испустити у блиској будућности. То не значи да морате да се бавите само истезањем, ако сте флексибилни, на пример - али важно је да се обука обави тако да вам се свиђа и испоставило се да је имате.
  4. Јесте ли усамљени или у тиму? Опет, људи су подељени у две категорије: неки воле да се баве само физичком активношћу, да буду сами, мирно се зноје и изгледају као змај. Други - воле тимске спортове, који инспиришу конкуренцију, размену енергије, нова познанства.
  5. Да ли вам је боље на отвореном или у затвореном простору? Проналажење правог простора је невероватно важно, јер може неколико пута повећати мотивацију. Наравно, већина преферира да се укључи у свеж ваздух, али временски услови и инсекти не дозвољавају увек да уживате у активностима. Погледајте временску прогнозу, одаберите право мјесто, одјећу и уживајте у атмосфери.
Фото: алекандрапетерс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send