За почетнике

Како изаћи из депресије: 4 јогијске методе

Pin
Send
Share
Send
Send


Ови начини ће помоћи превазићи апатију и вратити се у срећан, свјестан живот.

Многи од нас су упознати са стањем које се може описати као ступор, депресија, неспремност да се било шта уради, било где, када не осјећате снагу да превазиђете ову слабост, не видите излаз из садашњих околности, штавише, смисао живљења. Изгледа да је све лоше, унутра је празнина, страх, усамљеност.

Најгоре од свега, када се ово стање одлаже, веза са стварношћу се толико губи да је немогуће без помоћи извана. Овде треба да схватите да када се то деси, немате довољно јасноћу о ономе што се дешава, постоји нека врста опсесије осећајем „осећам се лоше“, свесност је сужена и чини се да ће сада бити овако. Ово је карактеристика нашег ума. Мудра изрека може помоћи - "и ово ће проћи." Све ће проћи. И лоше и добро.

Шта јога саветује?

1. Вратите се телу. Када смо у негативном стању, веза са телом се губи, потпуно се померамо у област мисли и осећања. Дакле, тако је тешко, готово незамисливо, подићи се с кауча и учинити нешто, отићи негдје.

Дакле, у удобном положају, лежећи или седећи, гледајте кроз своје тело са пажњом и опажајте сензације. Концентришите се на одређене делове тела (полако, покушавајући да вас не ометају мисли). Само осећаји тела. Гледамо их, примећујемо. У процесу може доћи до иритације, врућине, хладноће, трзања. Не реагујте на њих, наставите да будете свесни шта се дешава. Део напона иде.

2. Сада обратите пажњу на дисање, посматрајте га, удишите стомак - дубоко, постепено продужавајући дах. Онда га пусти, нека буде природан и спонтан. Запамтите да пажња мора наставити да прати сваки дах. У овој фази, запитајте се, да ли је могуће посматрати дах без контроле?

Кључно је ухватити удаљеност између себе (посматрача) и даха. Ова удаљеност је простор, помоћи ће да се удаљимо од негативног стања. То је чињеница дах покреће кретање мисли и осећања. А, ако успете да га опажате, моћи ћете да пратите мисли, осећања и емоције. Када се дистанцирате од дисања, немојте се „држати“ мисли и стања - „пакао“ у којем сте се налазили ће се распршити, и доћи ће до рјешења за рјешавање ситуације.

3. Даље треба да раде са гласом, изговарајући звукове: "А-А-А", "И-И-И", "ОО-О" и "УУ-У" - по 5 минута. Испрва, не гласно, примијетите сензације у тијелу и емоције које ће вас уваљати у валовима. Покушајте да не нападате себе ако глас није леп, оштар, шкрипав. Само посматрајте и примјетите да се тијело и ум постепено почињу опуштати, а ако се то не догоди у процесу, онда ће се то догодити након тога.

4. И сада гледај шта се догађа у нашем уму. Када свест није усмерена ка уму, ми не тежимо да приметимо колико ствари постоји! Десеци, стотине мисли, емоција, реакција, мотива наших акција се дешавају инерцијом, заобилазећи свест. Задатак у овој фази је да их примијетите и да непристрасно, храбро, поштено размислите. У почетку ће бити неугодно: "да ли је све у мојој глави! Не! Нећу то признати, то нисам ја!" Али ако успете да се повучете, не упустите се у ову струју, онда ће се догодити невероватна ствар: мисли као што су мехурићи од сапунице ће почети да "прште" и нестану. Ми их примећујемо, али их не пратимо.

После таквих пракси доћи ће енергија, сила која се некада трошила на све ове несвесне процесе. Осетићете да сте постали виши од свих неуспеха, страхова и забринутости.

Ако је особа успела да се носи са негативним стањем, пожељно је да се крене у сигуран простор - где неће „одводити“ енергију, већ напротив, бити ће задужен за нове силе, идеје, знање.

Знамо једно јединствено место - то је центар “Просветљења”, улазећи у њега, урањајући у атмосферу топлине и прихватања, осећате се “као код куће”. Овдје можете говорити о боловима, научити много занимљивих ствари, прочитати или чути што је сада потребно, тренутно. У центру се налази и велика продавница оријенталне робе, од којих свака чудесно мења расположење, и генерално помаже да се све побољша у животу. Узмите разред јоге и промислите шта се дешава у животу. Нађите методе које ваше тело и душа требају.

... и сада хајде да пређемо на час јоге. Одлазак према учитељу у групама или појединачно много је учинковитији од саме праксе, поготово ако сте тек недавно почели учити јогу.

На пример, када вежбате хатха иогу (физичке статичке вежбе), истовремено радите са својим осећањима тела, дисањем и мислима. Основа овог занимања је способност да се буде у тренутку. Ако је особа која обавља асане у његовим мислима, он једноставно ради физички тренинг и не практицира јогу. Без икакве помоћи, тешко је подесити се на такав талас, али учитељ ствара повољну атмосферу, даје неопходне алате, објашњења шта да раде, где да усмери пажњу, како дисати. И што је најважније, "спречава" да се омете.

Прелепа фигура, флексибилност, добро држање, еластичност тела стичу се када јога дође у ваш живот, али ово је само врх леденог брега. Најважније је да заједно са њима долази разумевање, самоприхватање, осећање и праћење „садашњих“ потреба тела и душе. Јасно разумевање себе и својих граница.

Сви наставници у Иога центру "Просветљење" - компетентни, компетентни стручњаци у области јоге. Њихов приступ не може а да се не радује: пријатељска топла атмосфера усвајања, детаљно објашњење свих суптилности при извођењу одређених вјежби, индивидуални приступ свакој особи. Поред тога, окружени истомишљеницима са којима имате прилику да комуницирају, лакше је носити се с траком невоље, превладати негативна стања, побјећи из заточеништва емоција.

Станица метроа Новослободскаиа Долгоруковскаиа 29

м. Цхерниакховски 5 К.1

+7(495) 960-14-08

//иогацентер.ру/

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send