За почетнике

Правила доброг тона на часу јоге

Pin
Send
Share
Send
Send


Колико сте етични према другим људима у соби?

Јога је пракса свесности. И то почиње тиме колико сте пажљиви према другим људима у истом простору са вама. Ево једноставних препорука, поштујући то, показујете поштовање према себи, наставнику и комшијама у простирци.

  1. Не долазите на време. Дођите унапред. Требало би вам оставити неколико минута да се пресвучете у вашу одећу за обуку, сипајте воду на себе и раширите тепих. Инвазија класног простора након његовог зачетка одвлачи људе од њихове праксе и омета несметан ток процеса. Будите тачни - ово је ваше племство.
  2. Чувајте се. Прије свега, чистоћа вашег тијела: мирис туђег зноја је за свакога непријатан. Дезодоранси и тоалетне воде такође нису најбољи пратиоци практичара. Њихови мириси су често сурови за друге, а неко може бити алергичан. Не мање важни су и суптилнији аспекти чистоће - на пример, чистоћа мисли. Запитајте се: зашто сам ја овде? Шта могу да урадим добро?
  3. Будите скромни. То се примарно односи на вашу одјећу: мора бити уредна, једноставна, удобна и не привлачи превише пажње. Голе делове тела, на пример, торзо код мушкараца или абдомена код жена је знак лошег укуса. Одјећа за вјежбање јоге не смије преносити вашу сексуалност.
  4. Покажи задовољство. Не лобирајте за своје интересе. Претпоставимо да желите да одржите равнотежу на рукама, а учитељ је дао разред да ојача струк. Нема потребе да се окренете и одете: захвално прихватите све што вам је дато. Често, наше идеје о томе шта нам је потребно далеко су од истинских потреба тела и душе. Верујте моћи која вас је довела до ове класе.
  5. Будите укључени у процес. Немојте пасти на трикове ума, који кажу да морате хитно да престанете са извођењем асане да узмете гутљај воде или одете до тоалета. Вежбајте самодисциплину, научите да се концентришете и не ометате друге.
  6. Будите захвални. И то није само ствар добрих манира. Култивирање тог осјећаја ће промијенити ваш живот. Као што је Иоги Бхајан говорио: "Став захвалности ће вам отворити могућности које не очекујете."
Да ли предузимате прве кораке у пракси? Видео Татиана Илларионовои вам помоћи да схватите!

Иога Старт - иога видео курс за почетнике

Дошло је време да почнете да вежбате јогу! Направите прве кораке у јоги са Татјаном Илларионовом.

Фото: иенгар.иога.аустралиа / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send