За почетнике

Савети за почетнике јогије (1. део)

Pin
Send
Share
Send
Send


Пратите ове кораке пре него што започнете свој први час у центру за јогу.

У сваком новом пословању подршка је важна. Ови савети ће помоћи онима који су тек недавно дошли на јогу и још увек нису потпуно сигурни у себе.

  1. Почните на свом нивоу. Одлична идеја је да позовете иога студио и затражите од вас да препоручите одговарајући разред. Опишите своје искуство у спорту / фитнесу, наведите све повреде и здравствене проблеме. Чак и иста класа - на пример, почетна - различити инструктори воде другачије - постоје присталице мекшег, а постоји и ригиднији стил. У идеалном случају, вреди почети у учионици за почетнике, где ћете научити све о основним положајима, правилном поравнању и дисању током часа. Ако изненада не постоји класа за почетнике (мало је вјероватно, али изненада) идите на меку класу - постоји спорији темпо студирања. Чак и ако сте кандидат за мајстора спорта, запамтите да је јога веома различита од спорта - и да такође треба да идете на час лекције.
  2. Дођите раније. Покушајте да стигнете 15 минута пре почетка часова. Ово ће вам дати времена да се осврнете, разумете где је вода и где је тоалет, и навикнете се на атмосферу овог места. У посљедњем тренутку улетите у дворану, стварате додатни стрес (и многи новопридошли су већ нервозни, посебно прије прве лекције - што је потпуно нормално).
  3. Представите се инструктору. Ако стигнете унапред, има времена да разговарате са наставником. Обавезно се представите и реците му да сте нови. Реците му о било каквим повредама које имате, поделите могуће страхове и сумње у праксу јоге ("Да ли је то за мене?" "Могу ли да се носим са тим?").
  4. Изабери добро место. Често се дешава да се новорођенчад забије у последњи ред, где их нико не види - а понекад и инструктора не виде баш добро. Међутим, ово можда није најбољи избор - напротив, неопходно је да ви, као почетник, добро видите инструктора, а он - ви, и да вас може исправити. Изаберите место у центру собе или ближе предњим редовима.

(Наставиће се)

Фото: истоцкпхото.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send