За почетнике

Једноставна секвенца о развоју равнотеже

Pin
Send
Share
Send
Send


Балансне асане су једна од најтежих, јер је за њихову праксу потребна добра припрема, не само физичка, већ и психолошка.

Балансне асане су укључене у групу неких од најтежих, јер је за њихову праксу потребна добра припрема, не само физичка, већ и психолошка. Ако вам се не дају асане за одржавање равнотеже, додајте ове једноставне положаје у вашу праксу - они ће вам помоћи да боље осјетите тло под ногама, осјећате се више самопоуздано, и такођер вас лагано воде у потребну форму.

  1. Тадасана. Боди страигхт; Чврсто и равномерно притисните површине стопала на подлогу. Палац се спаја у браву, шири ти пете. Затегните мишиће кукова и благо повуците стомак. Дај груди напред. Стави дланове у Намасте на груди.
  2. Уттанасана. Устаните усправно, ноге заједно, ноге незграпне. Са сувим псом, ставите стомак на бокове (савијте их на коленима, ако немате довољно стрија). Пренесите тежину на своје прсте више.
  3. Вирабхадрасана ИИИ. Пренесите тежину на десну ногу и савијте је у колену. Ставите руке равно на под, подигните леву ногу тако да буде паралелна са подом. Подигните руке - оне морају бити у линији са телом и левом ногом.
  4. Вриксхасана. Стани у пози планине. Пренесите тежину на лево стопало. Подигните ногу десне ноге до леве бутине и пронађите равнотежу (карлица гледа напред). Пресавијте руке преко груди. Да компликовате позу, протегните руке према небу, као у пози планине. Поновите на другој страни
  5. Гарудасана. Усправите се, савијте колена и угурајте кост. Савијте десно колено. Покријте га левом ногом. Покушајте да се уверите да лево колено не прелази централну линију тела. Ставите леву руку испред лица, зграбите леву руку десном руком и затворите дланове.
Желите ли овладати билансима, а не само?

Иога Старт - иога видео курс за почетнике

Дошло је време да почнете да вежбате јогу! Направите прве кораке у јоги са Татјаном Илларионовом.

Фото: киноиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send