Почетна иога пракса

10 инструкција од Свамија Шивананде да вежбате јогу и живот

Pin
Send
Share
Send
Send


Вежбајући бар једну од ових смерница, продубићете своју праксу и почети да осећате и боље разумете себе.

У јоги, савршенство се одвија постепено, али бескрајно. Пре три године сте први пут дошли у општи час, а данас се већ појавите у пола пет, да се хладно истуширате пред кућном праксом. У исто вријеме, наћи ћете све више информација о томе како можете живјети и тренирати још боље и чишће. Да, овај чланак је из исте серије. Свами Шивананда неће савјетовати лоше: практицирајте барем једну од ових смјерница, и почети ћете дубље осјећати и разумјети суштину јоге.

  1. Достојно понашање, знатижеља и добро друштво су неопходни за вежбање јоге.
  2. Схирсхасана, Сарвангасана, Пасхцхимоттанасана - Ово је трострука асана, која ће вам дати предност свих других асана.
  3. Четири асане су за јапу (пјевање мантри) и медитацију, наиме падмасана, сиддхасана, свастикасана м сукхасана. Они који желе да посматрају брахмацхариу треба да вежбају сиддхасана.
  4. Лако задржавање даха док вежбате асане ће повећати њихову ефикасност и дати практичару додатну снагу и виталност.
  5. Немојте мислити о својим земаљским бригама више него што је неопходно да бисте обавили своје нормалне дужности. Обавите свој посао и остало препустите Богу.
  6. Пословни људи који имају врло мало слободног времена могу комбиновати јапу са праксом асана. Може се рећи да на овај начин срушите четири плода једним каменом - тако добијате многе сиддхије.
  7. Не правите додатне покрете. Непотребни гестови доводе ум у анксиозност.
  8. Не мијењајте своје радно мјесто. Седите у асани у исто време на истом месту.
  9. Не треба дозволити женственост свести. Ако дозволите свом уму да уради једну ствар данас, сутра ће требати два. Вишак ће се нагомилавати сваки дан. Постаћеш размажено дете.
  10. Људи не желе да елиминишу нечисте мисли кроз самоодрицање и анксиозност свести кроз молитву и обожавање. Одмах журе да пробуде кундалини. Тако да им само сломе ноге. Служи и жртвуј себе. Потрудите се, онда ће се Кундалини пробудити.
Фото: тхетиде_цо / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send