Здравље

5 нестандардних начина да се смрша

Pin
Send
Share
Send
Send


Како изгубити тежину са радошћу и без штете по здравље?

Ако желите да добијете ефективан резултат, ваш задатак је да уживате у том процесу. Пре него што се упишете у теретану, користите 5 начина како бисте постигли свој идеалан облик.

Водите дневник хране

Размислите о вези између хране и вашег стања. Можете га видети и реализовати уз помоћ дневника расположења у храни. Пишући у све што једете, избећи ћете несвесну употребу вишка производа. Многи једу када нису физички гладни.

Да ли једете када осећате тугу, досаду, узнемиреност, страх? Користите ли храну да избаците таква осећања и смирите се? Неко воли хрскаву храну, када је љут, слаткиши - сами. Дошло је време да схватимо како ваше расположење утиче на оно што користите.

Ослободите се штетних

Учините кухињу мјестом гдје ћете уживати у храни која вас храни и храни. Анализирајте цео садржај вашег ормарића, фрижидер. Ослободите се намирница које вас воде до преједања и не једете здраво.

Веома је важно објаснити породици кроз шта пролазите. Ако сте имали или имате везу - ове ствари не би требало да буду код куће, а чланови породице би требало да помогну у томе. Кретањем у овом правцу можете пронаћи друге зависности.

Обећајте да нећете дозволити да се такви производи врате кући. Ставите их у дневник како бисте пратили њихово одсуство у исхрани.

Уживајте у сваком залогају

Осетите разлику између физиолошке и емоционалне глади. То ће вам помоћи да контролишете своје навике у исхрани. Учините свој оброк главном медитацијом вашег дана.

Једите на одређеном месту, искључите све подражаје. Усредсредите се на глад, пробаву, расположење. Што чешће једете свесно, пре ћете разумети разлику између физиолошке глади и евоцираних емоција.

Будите свјесни глади прије јела. Док једете, анализирајте колико је пуна. Шта осећаш после оброка? Напишите га у дневник да бисте се фокусирали на мисли, да бисте разумели - ако размишљате о храни чак и када сте пуни.

Направите плочу инспирације

Ваш мозак ће реаговати на визуелну стимулацију. На сличној табли, поставите слике, цитате, фотографије људи који су вам атрактивни, рецепте за здрава јела, све што вас може инспирисати да постигнете циљ.

Неопходно је да све што се налази на табли узрокује позитивне емоције. Погледајте таблу, осетите позитивне вибрације које извиру из њега. Веруј да је све што је приказано твоје.

Примени систем подршке

Створите око себе повољно окружење за успјех. Изаберите особу која ће вам помоћи да пратите планирани пут. Идеалан избор би био онај који тежи сличним циљевима.

Размислите какву врсту помоћи желите. Да ли ћете имати довољно инспиративних ријечи или свакодневних састанака? Када правите белешке у дневнику, будите специфични тако да ваши најмилији знају како вам најбоље могу помоћи.

Фото: тисеемарие / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send