Почетна иога пракса

3 равнотежу на рукама које ће припремити тело за напредније позиције

Pin
Send
Share
Send
Send


3 асане од којих треба започети праксу равнотеже на рукама.

Снажно тело, флексибилност и способност расподеле тежине су важни за њихову праксу. Вежбајте ова три баланса да бисте стекли ове квалитете, стекли самопоуздање и кренули ка напредним асанама.

Ека Пада Каундиниасана (варијација)

Седећи на тепиху, пређите преко леве ноге. Лево стопало је окомито на десно стопало. Окрените тијело десно, лијевом руком, зграбите десну ногу извана. Десна рука лежи на поду. Ручни зглоб испод раменог зглоба.

Пренесите тежину на десну руку и леву ногу и подигните десну ногу са пода. Прво, покушајте остати неколико секунди у позицији, постепено повећавајући овај пут. Покушајте да савијете потпорну руку.

Асхтавакрасана

Седи на поду. Баците лијеву ногу на лијеву руку што је више могуће. Длан мало испред линије карлице. Обмотајте ноге око глежњева. Пренесите тежину на руке и одвојите карлицу од пода.

Савијте лактове, нагните тијело напријед, повлачећи ноге улијево. Осети моћ у својим рукама, равнотежу. Подијелите тежину тако да горњи дио тијела не надмаши здјелицу.

Титтибхасана

У Тадасану, ставите ноге већ широким раменима. Чучнути доле, спустити тело напред између бутина. Оставите рамена ниским, исправите ноге и подигните карлицу. Ставите руке испод кукова тако да њихов горњи део буде иза колена. Дланови су са спољне стране на поду.

Померите руке дубље испод ногу. Пренесите тежину тела у длан и одсеците ногу са пода, спуштајући карлицу. Исправите ноге што је више могуће. Прсти и спољна страна стопице се повлаче.

Исправите руке. Поделите тежину равномерно преко длана. Притиснути подножје палца и кажипрста на под. Заокружите горњи део леђа и разблажите лопатице. Погледај испред себе.

Да би ојачали руке, леђа и притиснули, редовно вежбајте ове асане. У почетку, време проведено у њима ће бити минимално, али ће постепено руке постати јаче и моћи ћете да задржите коначну позицију дуже. Задржите мирно дисање, не држите га.

Фото: деепикамехтаиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send